Jubileumtour zilver Rowwen Hze

26-1-2010 door: Redactie
Rowwen Hze is dit jaar vijfentwintig jaar actief binnen de Nederlandse muziekwereld. De band gaat dit groots vieren met nieuw werk, een speciale jubileumshow en een ludieke actie op iedere vijfentwintigste van de maand.

De Limburgers kunnen terugblikken op een groot aantal hoogtepunten. Pinkpop, Roskilde Festival, UITmarkt Amsterdam, voorprogramma Rolling Stones in Landgraaf, gezamenlijke optredens met Los Lobos en Flaco Jimenez, meer dan zeshonderdvijftigduizend verkochte albums - zowel op vinyl als CD -, talrijke gouden en platina platen, een jaarlijks topevenement met meer dan vijftienduizend bezoekers in het eigen dorp en een trouwe schare fans in heel Nederland en België.

Momenteel werkt de band een Clubtour af die halverwege de reeks al op veel lovende kritieken kon rekenen. Dicht op het publiek, jong en oud en voor ieder wat wils. Paradiso, Tivoli, Paard van Troje, overal was het een intiem feestje. Er staan begin februari nu nog vier Cluboptredens gepland. Hiervoor voegen de jubilarissen zich bij hun Vrienden van Amstel in Rotterdam.

Rode draad door de activiteiten is het thema Zilver. De bandleden blikken terug op de vele hoogtepunten die zij daarin met alle fans beleefden. Van Niks Stront Niks in 1987 via de landelijke doorbraak op Pinkpop 1992 tot de jaarlijkse Slotconcerten in het eigen dorp America, alles wordt dit jaar uitbundig gevierd.

Jubileumtour Zilver
De jubileumtour bestaat uit vijfentwintig speciaal geselecteerde optredens door het hele land met een setlist van vijfentwintig nummers uit de afgelopen vijfentwintig jaar. Uiteraard zal de veelzijdigheid van de band naar voren komen, maar ook de interactie met het publiek. De jubileumtour Zilver start op 16 april aanstaande in Sambeek. De exacte data en locaties van de vijfentwintig optredens worden vandaag bekend gemaakt via www.rowwenheze.nl. Naast deze speciale jubileumtour zal de band verschijnen op diverse festivals en evenementen waar natuurlijk ook het jubileum centraal zal staan.

Nieuw werk
Achter de schermen wordt nu al hard gewerkt aan het zestiende Rowwen Hèze album. Teksten worden gedicht, muziek wordt gecomponeerd en de arrangementen worden geschreven. Tijdens het jubileumjaar zal regelmatig nieuw werk worden gepresenteerd vooruitlopend op een nieuw album.

Vijfentwintig actie
Gedurende het jubileumjaar zal de band op iedere vijfentwintigste van de maand van zich laten horen. Met surprise acties, optredens en evenementen wordt het jubileum zo door het hele land gevierd. Hoe, wat en waar blijft vooralsnog een verrassing, wel zal via www.rowwenheze.nl regelmatig informatie verschijnen.

Feiten en Cijfers
-
Aantal optredens tot en met 31-12-2009: 1843 (inclusief theater), een      gemiddelde van 77 optredens per jaar;
- Vijftien albums (1 x vinyl, rest CD/ 10 x goud en 2 x platina);
- Veertig singles: 3x MC, 10x vinyl 7" en 27 CD (inclusief 4x zowel vinyl als CD);
- Drie DVD producties en twee VHS producties.

 

Disclaimer | Copyright 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie