Jeugdvoetbaldagen in Horst en Hegelsom

2-9-2010 door: Redactie
Op de voetbalvelden van sportpark Wittenhorst in Horst en sportpark de Wieën in Hegelsom zijn afgelopen maandag de Jeugdvoetbaldagen gestart. Jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot en met 13 jaar krijgen op een sportieve manier de voetbalkneepjes bijgebracht. De Jeugdvoetbaldagen duren tot en met vrijdag 3 september. In Horst vindt het sportieve evenement voor de 21e keer plaats, in Hegelsom voor de zevende keer.
maskTop
Jeugdvoetbaldagen in Horst en Hegelsom
maskBottom

In 1988 werd door het bestuur van de KNVB afdeling Limburg besloten om regionale betaalbare jeugdvoetbalweken op te zetten. Deze vonden voor het eerst plaats bij huize Sint Jozef te Heel. Het werd een succes en twee jaar later werd al op vier locaties met bijna 1.000 deelnemers gevoetbald. Zo ook op het terrein van voetbalvereniging Wittenhorst.

Lei Keijsers, ledenadministrateur en penningmeester van de in 2004 opgerichte Stichting Jeugdvoetbaldagen: “Door de groei van het aantal deelnemers van 1998 tot en met 2003 werden we door de KNVB aan regels en budgettering gebonden. In 2003 werd ook voor het eerst in Hegelsom gespeeld vanwege het grote aantal aanmeldingen. We moesten zelfs deelnemers weigeren en dat wilden we niet. Daarom hebben we met een aantal kaderleden op 6 december 2004 de Stichting Jeugdvoetbaldagen opgericht. In het stichtingsbestuur zijn de voetbalverenigingen van Wittenhorst, Hegelsom en Scheids­rechtersvereniging Horst-Venray vertegenwoordigt. De stichting wil betaalbare Jeugdvoetbaldagen organiseren voor jongens en meisjes om zo de voetbalsport in de breedte te propaganderen”, aldus voetballiefhebber.

Zowel in Hegelsom als ook in Horst komen verschillende voetbalonderdelen aan bod waarbij op een speelse manier voetbaltechnieken worden aangeleerd. Er word elke dag om 09.15 uur gestart en geëindigd om 16.30 uur. Aan de Jeugdvoetbaldagen in Horst en Hegelsom nemen 350 spelers deel en meer dan honderd vrijwilligers. In Hegelsom werden de deelnemers over acht teams verdeeld en in Horst over twaalf teams. De Jeugdvoetbaldagen in Horst werden door Lei Keijsers en directeur bedrijfsmanagement Bart Janssen van Rabobank Maashorst geopend. De eerste dag van de voetbalweek begon koel met ruig weer. Vanaf dinsdag werd het beduidend droger, zonniger en warmer en leefden de deelnemertjes zich helemaal uit.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie