Ik roep graag reacties op

25-8-2011 door: Redactie
Helen Janssen is de vrouw achter Prutsdesign. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden zijn haar creaties uniek en is de kwaliteit top. Vrijdag 26 augustus opent ze de deuren van haar bijzondere atelier aan de Melatenweg in Horst.

Helen Janssen is coupeuse, maar dan anders. Dat zie je direct als je haar atelier binnenwandelt. Ze is creatief, eigenwijs en vooral erg enthousiast. “In 2008 heb ik mijn baan bij Leolux in Venlo opgezegd. Je kent het wel, je wordt veertig en je wilt iets anders met je leven. Van huis uit ben ik coupeuse.

Buiten mijn vaste werk om deed ik al verstelwerk. Ik wilde echter zelf kleren gaan maken”, vertelt Helen met een inspirerend enthousiasme. “Ik vind het zonde dat mensen tegenwoordig zo gemakkelijk hun ‘oude’ kleren wegdoen. Daarom ben ik begonnen met het maken van unieke creaties. Daarbij combineer ik stoffen van oude kleren met nieuwe. Kijk hier, deze broeken bijvoorbeeld zijn gemaakt van oude T-shirts. En alles wordt op maat gemaakt. Voordat ik voor een klant iets ga maken, kijk ik eerst naar wat voor persoonlijkheid het is. Door te vragen kom ik er achter wat iemand echt leuk vindt. Met deze informatie ga ik vervolgens aan de slag.” De creaties van Helen zijn vaak bijzonder kleurrijk en anders dan anders. Haar doelgroep bestaat uit mensen die de confectie zat zijn. “Het zijn vooral mensen die zich willen onderscheiden, juist door zichzelf te zijn.”

Wie door het atelier van Prutsdesign wandelt wordt vooral overweldigd door de prachtige, heldere kleuren van de creaties. Dat contrasteert met de eenvoudige opzet van het pand. Het is duidelijk dat Helen de zaken professioneel aanpakt. “Ik heb de aankleding bewust rustig gehouden, alleen de gifgroene vloer steekt duidelijk af. Groen is mijn favoriete kleur, vandaar.”

De uitzonderlijke creaties van Prutsdesign worden niet via winkels verkocht. Ze vinden hun weg rechtstreeks naar particulieren, die zelf bij Prutsdesign aankloppen. “Ik verkoop geen massaproduct. Wat ik maak is uniek en ik roep er graag reacties mee op.” Naast maatkleding maakt Helen van verpakkingsmateriaal heel kleurrijke tassen. Een handtas met een chipszakje erin verwerkt of een heuptas met een grappige tekst erop zijn geen uitzonderingen. Bovendien geeft Helen naailes en doet ze ook het alledaagse verstelwerk.

“Ik geef naailessen in de Kantfabriek, maar ook hier ‘aan huis’. Allemaal heel laagdrempelig. Mensen kunnen aangeven wanneer ze naar de les willen komen. Bovendien mogen ze zelf bepalen wat ze tijdens de les willen doen.

Helen neemt plaats achter de naaimachine en haar gezichtsuitdrukking verandert. Dan maakt de opgewekte, enthousiaste blik plaats voor pure concentratie. “Kwaliteit staat bij mij voorop. Ik lever dus geen prutswerk. De klanten zijn vaak erg blij met datgene wat ik voor hen heb gemaakt. Vooral de moeilijkste klussen zijn het leukste. Daar kan ik heerlijk het meeste van mezelf inleggen.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie