'Hulp bij dementie' geslaagd

1-4-2010 door: Redactie
Maar liefst 61 personen zijn opgeleid tot dementievrijwilligers. Stichting Vrijwillige Thuiszorg startte het project 'Hulp bij dementie' een jaar geleden. Afgelopen maandag kreeg de vierde groep vrijwilligers het certificaat uitgereikt, waarmee ze aan de slag kunnen bij dementerende ouderen.

De vraag naar dementievrijwilligers is enorm. Van de 16 vrijwilligers die maandag hun certificaat ontvangen hebben, zijn al 14 mensen in contact gebracht met een dementerende hulpvrager en de mantelzorger. De net opgeleide vrijwilligers worden ingezet op verschillende plaatsen in Noord-Limburg. Hulp bij dementie is gestart in een drietal huisartspraktijken. Door de vele positieve ervaringen is besloten om Hulp bij dementie stapsgewijs uit te breiden over heel Noord Limburg. Dit betekent onder andere ook dat er nog veel vrijwilligers nodig zijn voor de broodnodige extra aandacht voor de dementerende en hun mantelzorgers.
Voor meer informatie, neem contact op met Els Verhorstert, telefoon 077 323 11 30 of kijk op www.dementievrijwilligers.nl

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie