Hollandse garnalensalade

8-7-2010 door: Redactie
Wekelijks stelt Jan Cremers, chefkok van het Maashotel in Broekhuizen, een recept samen met goede en eerlijke producten uit de eigen regio. Hiermee maakt u een (h)eerlijke ­maaltijd, waarvan de smaak van de producten optimaal naar boven komt.

Hollandse garnalen­salade op Bretonse wijze

Benodigdheden: (2 personen)

  • 100 gram peultjes
  • 1 bolletje gember
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel olie
  • mespunt kerrie
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 100 gram Noorse of Hollandse garnalen
  • peper, zout
  • azijn
  • bieslook


Bereiding:

  • maak de peultjes schoon en kook ze in weinig water in enkele minuten gaar;
  • snijd het bolletje gember, de ansjovis en het sjalotje klein;
  • verwarm de olie en fruit hierin de sjalot met de kerrie glazig;
  • voeg de gember en de ansjovis toe en laat de stukjes ansjovis smelten;
  • voeg de tomatenketchup toe en laat de saus helemaal afkoelen;
  • schep er de garnalen door en breng het geheel op smaak met peper, zout en eventueel nog wat azijn;
  • verdeel de peultjes over twee borden en schep de garnalen er op;
  • garneer met wat bieslook.


Tip:
lekker makkelijk voor op een warme zomeravond

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie