Herberg de Troost op tv en dvd

5-8-2010 door: Redactie
In het najaar van 2010 zendt L1 beelden uit van de concerten van Herberg de Troost. Deze concerten hebben in maart van dit jaar plaatsgevonden in de boerderij Lignum Antiquum in Broekhuizenvorst. Herberg de Troost bracht hierbij gedichten van Jack Poels op muzikale wijze ten gehore. Muziek die mede tot stand kwam door Skinnie, Mo' Jones, Sjoerd Rutten, Tren van Enckevort en Jack Poels. Er zal ook een dvd van deze concerten worden uitgebracht.

L1 zendt in het najaar beelden uit van de concerten in Broekhuizenvorst. Naast de beelden van het concert zelf zal er veel aandacht zijn voor streekproducten uit de omgeving van Horst aan de Maas. In vier uitzendingen van twintig minuten wordt daarnaast ook ruim aandacht besteed aan de mensen die op welke manier dan ook betrokken waren bij de concerten.

De muzikanten van Herberg de Troost, de gastmuzikanten, de herbergier en de mensen die tijdens de concerten aanwezig zijn geweest met hun streekproducten zijn in filmische portretten vastgelegd. De filmbeelden zijn gemaakt door Louk Voncken en Hans Pannecoucke verzorgde de totale regie en editing.

In het kader van de opnamen voor de tv-uitzending en de dvd fietsten Jack Poels en Tren van Enckevort deze week in het landschap van Horst aan de Maas. Ze maakten een fietstocht naar Lignum Antiquum in Broekhuizenvorst en zullen op de dvd in woord en beeld toelichten waarom er juist voor Horst aan de Maas is gekozen, maar ook waarom ze op de fiets zitten. Jack Poels: "We  hebben veel ongelofelijk positieve reacties gekregen van mensen die bij de concerten aanwezig zijn geweest. Maar door de kleinschalige aanpak zijn er ook veel mensen die er niet bij konden zijn. We hoorden dat veel mensen dat erg jammer vonden. Door de uitzending en de dvd kunnen we ook deze mensen laten meegenieten van de bourgondische concerten van een paar maanden geleden."

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie