Onderscheiding Henk Litjens

24-11-2009 door: Redactie
Henk Litjens (54) uit America is zondagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding voor zijn vele verdiensten binnen de Americaanse gemeenschap. Litjens ontving uit handen van burgemeester Kees van Rooij de onderscheiding.

Litjens was bestuurslid (1974-2004 met uitzondering van diverse jaren dat hij voorzitter was) en voorzitter van Stichting Jeugdcomité America van de Carnavalsvereniging de Turftreiërs. Naast de organisatie van het jeugdcarnaval was en is hij betrokken bij de organisatie van de wekelijkse disco-avonden (jaren 70 tot circa 1985) en de (jeugd)playbackshow (1986-heden). Hij vertegenwoordigt de vereniging bij zusterverenigingen, hij draait bardiensten en praat activiteiten aan elkaar.

Ook was en is Litjens bestuurslid (1985-1991) en voorzitter (1991-heden) van de Koninklijke Toneelvereniging De Vrije Spelers America (thans 26 leden). De vereniging verzorgt vier optredens per jaar, levert figuranten en typetjes bij festiviteiten en verzorgt eenmaal in de vijf jaar een grote productie met diverse uitvoeringen. Naast zijn bestuurlijke activiteiten is hij onder meer betrokken bij het ontwerpen en bouwen van de decors en het uitzoeken van nieuwe stukken en een regisseur. Verder is en was hij bestuurslid (1994-2001) van het Comité de Gouden Helm, dat is overgegaan in de Stichting Americaans Toneel (SAT), waarvan hij voorzitter is. De SAT is voortgekomen uit de toneelvereniging De Vrije Spelers en heeft het doel de wettelijke en financiële verantwoordelijkheden te dragen voor de grote producties die iedere vijf jaar door De Vrije Spelers worden verzorgd.

Tevens is hij lid van het Productie Team America (PTA), dat aangestuurd wordt door de SAT en uit circa acht à negen personen bestaat die normaliter niet betrokken zijn bij de toneelvereniging en die alle zaken rond de grote productie regelen. Verder zorgt Litjens voor alle toneeltechnische zaken, zoals het regelen van de schrijver en de regisseur, het zoeken naar een stuk, het vinden van een locatie waar opgetreden kan worden en het ontwerpen en bouwen van een decor.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie