HALLO en hoije wah deel 4

26-7-2012 door: Redactie
Gedurende de zomervakantie interviewt HALLO elke week inwoners van Horst aan de Maas op station Horst-Sevenum. Waar gaat de reis naartoe?
maskTop
HALLO en hoije wah deel 4
maskBottom

Luka (2) gaat samen met Manda (33), Boy (62) en Riet (62) Jacobs uit Sevenum haar eerste treinreis meemaken. Ze gaat met haar moeder, opa en oma naar Eindhoven toe. “Het gaat vandaag vooral om het feit dat het haar eerste treinreis is”, legt oma Riet uit. Luka is het eerste kleinkind dat samen met opa en oma de trein in neemt. “We hebben voor Eindhoven gekozen omdat we al vaker met de auto in Venlo zijn geweest. Dat is al een bekende omgeving”, vertelt Manda. “We gaan vandaag gezellig koffiedrinken, shoppen en een hapje eten in Eindhoven”, zegt ze enthousiast. “Opa en oma Verschuren passen vandaag op mijn zoon Rik van vier maanden. Zij passen altijd met veel plezier op. En dat is natuurlijk heel lief, want zo konden wij onbezorgd naar Eindhoven om te shoppen en koffie te drinken.”

Luka houdt ondertussen haar eigen treinkaartje al vast. “De conducteur komt dadelijk jouw kaartje ook stempelen”, legt Manda aan de jongedame uit. Luka houdt het kaartje stevig vast. “We blijven in Eindhoven zolang zij het volhoudt”, licht oma Riet toe. “Het is een hele ervaring voor Luka. Samen met mama, opa en oma in de grote gele trein”, vertelt Manda. In de verte komt de trein al aanrijden. Voorzichtig loopt Luka aan de hand van opa dichter naar het spoor toe, klaar voor haar eerste treinreis. Vandaag zal Luka niet snel vergeten.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie