Gouden jubileum voor Hovoc

29-7-2010 door: Redactie
Volleybalclub Hovoc uit Horst bestaat dit jaar vijftig jaar. De Horster vereniging werd in 1960 opgericht, als een van de eerste volleybalclubs in de regio. Vanaf de oprichting heeft de vereniging een belangrijke rol ingenomen in de gemeente en de club is bij veel mensen in Horst en omstreken bekend.

Tegenwoordig spelen er bijna 400 leden bij Hovoc. De selectieteams speelden meestal op landelijk niveau en meerdere spelers zijn doorgedrongen tot de top van Nederland. De meest bekende is Nico Freriks, die na enkele buitenlandse teams afgelopen seizoen speelde bij het Rotterdamse Nesselande. In 2004 deed hij mee met de Olympische Spelen en hij speelt nog steeds mee met de Nederlandse herenselectie. Het volleybaltalent zit in de familie. Zijn vader Wim Freriks maakte in 1970 deel uit van de Nederlandse jeugdselectie en is in 2010 aangesteld als voorzitter van Hovoc. Zus Suzanne Freriks heeft ook verschillende successen behaald.

De vereniging wil het jubileum niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Vrijdag 10 en zaterdag 11 ­september wordt het feest gevierd met de Internationale Horster Volleybaldagen. Volleybalteams uit de Nederlandse A-League en de Duitse Bundesliga komen naar Horst om in de Dendron Sporthal te spelen. Het feest wordt afgetrapt met een welkomstwoord van de voorzitter om 18.30 uur en om 20.00 uur de herenwedstrijd tussen het Apeldoornse SV Dynamo en het Duitse Moerser SC. Bezoekers betalen 5 euro entree.

Zaterdag start de viering al om 16.30 uur met een teampresentatie. Alle leden tonen hun nieuwe tenues aan het publiek en er is een wedstrijd te zien. Als afsluiting is er in de kantine van Hovoc een groot jubileumfeest.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie