Glimmende oudjes op Kasteelpark Ter Horst

3-8-2010 door: Belangstelling is nog steeds groeiende voor de ‘oldies’
Afgelopen zondag stond Kasteelpark Ter Horst geheel in het teken van oldtimers. Vriendenclub de Oldtimers uit Melderslo organiseerde voor de derde keer het Oldtimer Festival in Horst aan de Maas. Zo'n 1.400 bezoekers vonden de weg naar het festival.

Liefhebbers van oldtimers en andere oude voertuigen konden er hun hart ophalen. Zo waren er Cadillacs en Buicks uit de jaren vijftig te bewonderen evenals motoren en bromfietsen uit vervlogen jaren. Voorzitter Cor Heufs van VC de Oldtimers: "Het was druk en we hebben geluk gehad met het weer. In totaal stonden er 375 luxe auto's en elf vrachtwagens. Daarnaast nog eens 55 motoren en hetzelfde aantal bromfietsen aangevuld met wat klein materieel en aanverwante spullen uit vroeger jaren. De oudste auto was een Ford uit 1932 en de jongste een Maserati BI Turbo uit 1987, prachtexemplaren om te zien", zegt de liefhebber van oldtimers.

Heufs overweegt om volgende jaar van het oldtimertreffen een meerdaags evenement te maken. "Als we er een weekend van maken trekken we ook weer meer deelnemers en meer deelnemers betekent ook weer meer publiek. Nu vond het evenement plaats van 11.00 tot 18.00 uur en doordoor blijven sommige potentiële deelnemers die van ver moeten komen weg. Wanneer we dit oldtimertreffen over het weekend kunnen uitstrijken wordt de animo om mee te doen groter", denkt Heufs.

De deelnemers aan het festival zelf hebben het prima naar hun zin gehad. "We komen met onze voertuigen naar het evenement, zetten ons op een stoel naast de auto en wisselen zo de laatste nieuwtjes uit met collega-liefhebbers van oldtimers. We blijven meestal toch zo dicht mogelijk in de buurt van onze auto of motor", laat een deelnemer weten.
Wie denkt dat er niet meer aan onderdelen te komen is van alle tentoongestelde 'oudjes' heeft het mis. "Zoekt en gij zult vinden", zegt Heufs. Met name internet biedt daarbij uitkomst en er zijn volgens de voorzitter nog voldoende handelaren met een voorraad, meestal nog nieuwe onderdelen. "Als je eenmaal in dit wereldje verzeild bent geraakt, merk je pas hoeveel mensen met de oldtimerhobby bezig zijn", meent Heufs.

De voorzitter kijkt tevreden terug op het evenement. "We hebben er een gezellige avond inclusief barbecue aan overgehouden. We hebben zelfs nog een klein bedrag in de verenigingskas kunnen storten. Om het geld doen we het zeker niet, wel om het plezier en de fun", besluit hij de terugblik op het oldtimerfestival.

Zie ook www.oldtimerfestivalhorst.nl

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie