Glasvezel in buitengebied?

25-8-2011 door: Redactie
In Horst aan de Maas kunnen we kiezen voor glasvezel, maar dat geldt niet voor iedereen.

Op dit moment loopt een grote actie om inwoners te interesseren voor glasvezel. Glasvezel is er voor televisie, telefoon en zeer snel internet. Maar dit geldt niet voor iedereen. De bewoners in het buitengebied kunnen zich niet aanmelden. Een goede digitale ontsluiting is belangrijk voor iedereen en daarom heeft het CDA hierover al raadsvragen gesteld.

In het buitengebied van Horst aan de Maas wonen veel burgers en zijn veel bedrijven gehuisvest. Dat zijn grote en kleine bedrijven, bestaande bedrijven en starters. Voor iedereen die woont en werkt is een betrouwbare en snelle digitale ontsluiting belangrijk. De glasvezelplannen zoals die er nu liggen voorzien hier niet in. Reden voor het CDA om dieper in dit onderwerp te duiken. Is glasvezel echt niet overal mogelijk en waarom niet? Is het inderdaad te duur? Zijn er mogelijkheden om iets aan die kosten te doen? Zijn er partijen die kunnen ondersteunen bij de realisatie? Zijn er eventueel andere technische mogelijkheden voor het buitengebied?

Allemaal vragen waar we graag een antwoord op willen hebben. Daarom hebben we contact gelegd met Reggefiber (die de glasvezel aanleggen) en de provincie Limburg. Bij de provincie ligt veel informatie en zij kunnen helpen onze vragen te beantwoorden.

De glasvezel in het buitengebied krijgt alle aandacht van het CDA en we zullen ons in gaan zetten voor een goede digitale ontsluiting van de hele gemeente Horst aan de Maas.

Marlies Janssen.

CDA raadslid Horst aan de Maas

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie