Geplukt - Rob van Lier

2-8-2012 door: Redactie
Iemand die niet graag stil zit en graag iets voor andere mensen doet, zo beschrijft Rob van Lier (29) zichzelf. Rob woont samen met zijn vrouw Inge (28) en hun hondje Senna in Kronenberg. Rob wordt deze week geplukt.
maskTop
Geplukt - Rob van Lier
maskBottom

Rob is geboren in Koningslust maar op zijn tweede met zijn ouders mee naar Kronenberg verhuisd. Eind april is hij daar getrouwd met zijn Inge. “Dat hebben we drie weken gevierd”, glunderen ze samen. “Als het goed is, trouw je maar één keer, dan moet je zorgen dat ’t een goed feestje is”, zegt Rob.

Rob is voor velen een bekend gezicht: hij werkt al 13 jaar bij De Sevewaeg in Sevenum. “Ik ben begonnen als oproepkracht, heb er ook stage gelopen en tegenwoordig doe ik er van alles. Officieel ben ik geen bedrijfsleider, maar zo zou je het wel het makkelijkst kunnen omschrijven”, vertelt de horecaman. Na een opleiding als horecaondernemer voelt hij zich dan ook op zijn plaats achter de bar, in de keuken of op het Beste terras van Limburg 2012. “Ik help Ton en Petra waar ik kan”, zegt hij bescheiden.

Naast zijn werk heeft Rob vele hobby’s. Zo is hij voorzitter van dartclub Triple Seven, die zijn thuisbasis ook in De Sevewaeg heeft en zit hij in het bestuur van de Zomerfeesten in Kronenberg. Daarnaast is hij scheidsrechter voor de KNVB.

“Na een beenbreuk en pech tijdens het genezingsproces ben ik gestopt met voetballen. Na hard werken en veel fysiotherapie kon ik wel als scheidsrechter door”, zegt Rob. Tot driekwart jaar geleden voelde hij zijn breuk nog elke dag. Toch presteerde hij het om al na 1,5 jaar fluiten te promoveren. Hij fluit nu 2e divisie jeugdteams. “En promoveren naar de hoofdklasse, de top van de junioren, is wel een ambitie van mij”, geeft hij toe. “Maar dan moet je soms wel ver weg fluiten, dus dat is misschien wat lastiger met werk.”

Naast zijn KNVB-carrière fluit of vlagt hij graag bij lokale voetbalclubs. “Dan kan ik gewoon met het team mee, en dan hoor je er gewoon meteen weer bij. Ik vind het leuk om gewaardeerd te worden, maar zeker ook om mensen te waarderen. Met een schouderklop bereik je veel”, vindt Rob. “Zolang beide teams met een goed gevoel het veld af gaan, of mijn gasten tevreden zijn, dan heb ik ook een goed gevoel.”

Rob is een echt gezelligheidsdier. Hij hecht dan ook veel waarde aan zijn familie en vriendengroep. “Vroeger spraken we af in de kroeg, nu vaker bij mensen thuis. Het samenzijn, de gezelligheid, daar hou ik van. Dat heeft een mens ook nodig. In een dorp als Kronenberg kent iedereen elkaar. Ik heb daar totaal geen moeite mee. Dat is juist de charme. Als er iets is, dan staat het hele dorp ook voor elkaar klaar.”

Rob staat ook graag voor anderen klaar, dat bleek onder andere toen hij in 2009 in Ut Glaze Hoes stapte om met de actie Gaeve vur Laeve geld op te halen tegen malaria. Rob: “Dat zou ik zo nog een keer doen. Dat heeft toen heel wat losgemaakt, de aandacht, maar je gaat ook meer nadenken over het doel waarvoor je het doet. Dat grijpt aan. Ik doe graag iets wat een positieve impact heeft.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie