Geplukt - Merlijn van Ooy

5-8-2010 door: Redactie
In een Sevenumse speeltuin treft onze Hallo-verslaggever enkele moeders aan die met hun kroost er een gezellig dagje van maken. Even verderop zijn enkele inwoners uit het dorp Jeu de Boules aan het spelen. Alles gaat z'n gangetje want het is zomer en vrijwel iedereen heeft vakantie. Iedereen? Nou nee, Merlijn van Ooy niet, ze heeft een middagje voor zich en haar twee kinderen genomen. Even later zit ik bij haar thuis aan tafel, niet in Sevenum, maar in Hegelsom want zij woont weliswaar vlak bij Sevenum maar het huis waar ze woont ligt op Hegelsoms grondgebied. Merlijn wordt deze week 'Geplukt'.

Het is wel even zoeken om het huis van Merlijn van Ooy (38) en haar vriend Manolito Hendriks, die 37 jaar oud is, te vinden. Het stel heeft een tweeling van vijf jaar oud. Megan, een meisje en Duane, een jongen. Samen met Manolito runt ze een bloembollenbedrijf aan de Niesweg in Hegelsom. Het is er rustig want het bedrijf ligt buitenaf aan het einde van een doodlopende weg met een ruim uitzicht en een bos om de hoek.

Merlijn: "Ja we wonen hier echt prachtig en hebben van niemand last. De drukte begint pas wanneer ik de kinderen naar school breng. Je moet dan telkens de Stationsstraat oversteken, die zou voor mij wel wat minder druk mogen zijn. Mocht ik iets aan Hegelsom kunnen veranderen dan zou ik daar iets aan doen", zegt ze zonder nadenken. Ze vindt de plek waar ze woont dan ook de meest bijzondere plek van heel Hegelsom.

Hobby's heeft Merlijn ook maar de laatste maanden slokken werkzaamheden op het bedrijf veel van haar vrije tijd op. Zo rijdt ze graag haar paard Ward. Daarnaast heeft ze een oude Amerikaanse auto, een Dodge Coronet uit 1969 waar ze regelmatig mee naar meetings gaat. "Maar een dag heerlijk niks doen vind ik ook heel leuk, daar kan ik van genieten", lacht ze spontaan.
Het is heerlijk wonen in Hegelsom

Merlijn heeft een hekel aan poetsen en opruimen. "Dat zie ik echt als een noodzakelijk kwaad. Ik ga veel liever iets leuks doen met mijn vriend en de kids of met mijn paard. Maar ja, er zal toch gepoetst en opgeruimd moeten worden dus doe ik dat toch maar", zegt ze op serieuze toon. Tv kijken doet de Hegelsomse wel graag en het liefst naar series zoals NCIS en House. Programma's als Popstars en Holland's got Talent vindt ze echt helemaal niks. "Daar komen allemaal mensen bij die denken dat ze 'je-van-het-zijn' en als je ze dan hoort zingen, krijg je bijna spontaan gehoorbeschadiging. Die deelnemers zouden gewoon lekker thuis in de badkamer hun ding moeten doen en niet op tv", zegt Merlijn op felle toon.

Op de vraag waarin de Hegelsomse uitblinkt of juist minder goed in is krijg ik een eerlijk antwoord. "Ik heb eens even rondgevraagd maar kreeg alleen maar antwoorden als 'zaniken, grammatica en wazelen over paarden'. Ik heb namelijk de neiging iedereen te verbeteren als ze iets verkeerd zeggen of schrijven. Maar laat dit mijn moeder niet lezen want die verbetert mij ook altijd. Ik zou wel willen dat ik beter voor mijn mening kon uitkomen, dat kan ik niet zo goed. Ik wil niemand voor de kop stoten en dan zeg ik meestal maar niks", aldus Merlijn.
Uitgaan doet Merlijn niet zo vaak. "Hoogstens een keertje naar de kermis of naar een American Carmeeting. Nee, ik ben geen echt uitgaanstype", zegt ze al hardop nadenkend. Vakantie zit er dit jaar niet in, hooguit een paar dagtripjes. Zo staat bijvoorbeeld de Efteling wel al op het programma. Door de drukke werkzaamheden binnen de bloembollenteelt zit een vakantie van twee of drie weken er gewoonweg niet in.

Tot slot vraag ik haar aan het eind van het interview naar de meest memorabele dag in haar leven. Merlijn hoeft er niet over na te denken en zegt: "Dat is niet zo moeilijk hoor. Dat is de dag waarop ik een echo liet maken toen ik zwanger was. Ik bleek in verwachting te zijn van een tweeling. Deze werd ook nog eens vijf weken te vroeg geboren en moest nog eens vijf weken in een couveuse verblijven. Een hele vermoeiende tijd maar dat was het meer dan waard, het zijn schatten van kinderen", besluit ze het interview. Merlijn van Ooy, trotse moeder van een tweeling. Ik stap tevreden in mijn auto en bedenk dat ik zelf ook een tweeling ben, ook van een meisje en een jongen. Wij hadden thuis zelfs twee tweelingen (meisje en jongen), alleen wist mijn moeder dat pas na de bevalling want van een echo had toentertijd nog niemand gehoord.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie