Geplukt - Loes Janssen

6-5-2010 door: Redactie
In Hegelsom onderweg ziet onze HALLO-verslaggever een jongedame die de hond uitlaat. Even stoppen en vragen of zij 'Geplukt' wil worden. "Is dat die rubriek in dat nieuwe krantje? Dat lijkt me echt leuk om te doen," is haar reactie. Zo gezegd zo gedaan en bij een kopje koffie vertelt Loes Janssen haar verhaal.

De 29-jarige Loes is geboren in Meterik en woont samen met Erik Verdellen (31) en hond Lemmy in Hegelsom. Het dorp waar Erik is opgegroeid. "Erik en ik wonen nu zo'n 9 jaar samen. In Hegelsom is het heerlijk wonen en we hebben op elke hoek van de straat vrienden wonen. Al onze vrienden zijn dicht bij elkaar blijven wonen en dat voelt gewoon goed", aldus Loes.

Haar grootste hobby is Lemmy, hun hond. "Lekker wandelen in de bossen en spelen met de bal, dat is gewoonweg heerlijk." Op sportief vlak is Loes actief bij de Hegelsomse korfbalvereniging ODOS. Zij is de oudste van haar team en kan nog prima mee met de jeugd. Ze traint twee keer per week en speelt op zondagen wedstrijden. "Met korfbal ben ik al begonnen toen ik 6 jaar oud was. Mijn vriendinnetjes speelden korfbal dus wilde ik dat ook. Op wat latere leeftijd gingen best wel veel vriendinnen van mij paardrijden, maar ik was toen al helemaal verknocht aan het korfballen", lacht Loes.

Loes woont graag in Hegelsom, maar beschouwt het dorp meer als een fijne wijk van Horst. "Hegelsom zit tegen Horst aan en dat is wel ideaal. Wat ik wel jammer vind, is dat er weinig ruimte is voor honden. Honden mogen bijna nergens loslopen. Ook is er geen zwemgelegenheid voor honden en er zijn weinig tot geen uitlaatplekken voor honden. Voor de rest hoor je mij niet klagen, Horst heeft een leuk centrum, leuke winkels en er wordt veel georganiseerd, echt gezellig. Zo heb ik met Koninginnedag lekker gewinkeld en een flink stuk met de hond gewandeld. Daarna hebben we 's middags gezellig met vrienden gebarbecued."

In haar vrije tijd gaat ze graag uit met vrienden en vriendinnen in het Horster centrum. En als ze al een keertje thuis blijft, kijkt ze graag naar tv-programma's als 'De Wereld Draait Door, Peter R. de Vries en Reportage'. Maar thuisblijven voor een programma doet Loes zeker niet. Aan Amerikaanse soaps en Jensen heeft ze een hekel en die kijkt ze dus nooit.
Zowel Loes als Erik gaan graag op vakantie. Zo waren beiden vorig jaar op Aruba waar Loes voor haar studie ooit een half jaar stage heeft gelopen. Ze wilde nog een keertje terug om Erik te laten zien waar ze toen woonde.
Die vakantie had alles wat een vakantie moest hebben volgens haar. "Humor, romantiek, actie, zon, zee en strand. Alles wat een perfecte vakantie nodig had", kijkt Loes terug.

Of ze ook dit jaar met vakantie gaan is nog niet duidelijk. "Eigenlijk staat Cuba op de planning, gewoon omdat er veel cultuur te snuiven is en het ons een mooi land lijkt. Maar het kan ook zijn dat we niet gaan en alleen een aantal muziekfestivals bezoeken, daar zijn we nog niet helemaal uit. We bezoeken eigenlijk elk jaar wel enkele festivals. Dit jaar staan sowieso Pinkpop en Pukkelpop op de planning. Maar we zien wel wat we doen", besluit de Hegelsomse haar verhaal.
Lemmy de hond wordt ongeduldig en wil naar buiten. Tijd voor de HALLO-verslaggever om verder te gaan.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie