Geplukt - Lily Beelen

24-6-2010 door: Redactie
De Wandeldriedaagse in Horst was het afgelopen weekend een evenement bij uitstek om iemand te 'plukken'. Na enig speurwerk vond onze HALLO-reporter Lily Beelen. Getooid in lentegroen t-shirt van basisschool Meuleveld, werd zij deze week 'Geplukt'.

Lily Beelen is 41 jaar oud en gehuwd met Peter (45). Samen hebben ze twee kinderen: Tim van 13 en Erik die 10 jaar oud is. Lily is werkzaam als meesterbinder (bloemiste) en werkt parttime bij Berly-Fleur in Overloon. In Horst verzorgt ze samen met José Thielen workshops.

De Horsterse is een bezig bijtje en voordat ze het weet zit de week alweer helemaal vol gepland. "Ik kan nogal moeilijk nee zeggen. Maar ik hou van het verzinnen van nieuwe creatieve ideeën voor workshops. Verder maak ik af en toe een stevige wandeling om lekker uit te waaien en nieuwe energie op te doen. Ik verbaas me iedere keer weer hoe mooi en veranderlijk de natuur telkens is. Ik hou ervan om samen met vrienden te barbecueën of een lekker glas wijn te drinken. Verder doe ik aan Zumba, schilderen, fotografie, theater, en soms een dagje achtbaan met het hele gezin", aldus Lily.

Wanneer er tijd over is, kijkt Lily graag naar een goede film. Ook het programma 'Op zoek naar' en talentenshows volgt ze met interesse. De reclameboodschappen die de programma's onderbreken zouden wat haar betreft wel een flink stuk korter mogen. Naast een spannende film heeft Lily een passie voor dansen en houdt ze van de meest uiteenlopende muziekgenres.

Er zijn ook dingen die Lily storen. "Met name respectloos gedrag van mensen ten opzichte van elkaar. Elkaar weinig gunnen of geen begrip hebben voor elkaar, dat beangstigt me wel eens. Als we ons met zijn allen wat socialer zouden opstellen en gedragen en elke dag iets voor elkaar kunnen betekenen, kunnen we een positieve kettingreactie voortbrengen", zegt ze bijna terechtwijzend.
De meesterbinder woont graag in Horst en voelt er zich helemaal thuis. Door aan allerlei projecten mee te werken, zoals bijvoorbeeld de gezinsmissen in de Norbertuskerk en de Wandeldriedaagse in Horst, voelt ze zich verbonden met andere mensen. Lily zit graag op een terras aan het Wilhelminaplein en geniet van de mensen, dat doet haar goed.

Op de vraag naar haar mooiste herinneringen zegt ze: "Ons trouwen op het stadhuis in Venlo. We kwamen naar buiten op het bordes en het was die dag net Schinkenmèrt. We kregen van iedereen een daverend applaus, dat was heerlijk. Ook de geboorte van onze kinderen was een onvergetelijk mooie gebeurtenis. Een ander memorabel moment speelde afgelopen jaar, toen was onze Erik jeugdboerebruidegom. Dat maakte de carnaval voor ons gezin wel erg speciaal", lacht Lily.

Het gezin heeft wel vakantieplannen maar waar de reis naartoe gaat weet ze nog niet. "We genieten van de cultuur van een land in combinatie met ontspanning. We zijn er eerlijk gezegd nog niet uit maar Italië trekt mij wel, dus wie weet wordt het wel Italië", geeft ze aan. Volgens Lily bestaat een ideale zomer vooral uit lekker weer en met z'n allen genieten van terrasjes, bos, zee en strand.
Maar zover is het nog niet. Eerst voetbal kijken want Lily blijkt een echte Oranjefan te zijn. "Dat klopt.
Een paar dagen geleden had ik nog zo'n gekke Pletterpet op, dat zegt genoeg lijkt mij. Het Oranjegevoel zit helemaal in me. En natuurlijk gaat Nederland het ver schoppen in Zuid-Afrika; hoe kun je me zoiets vragen", zegt ze enigszins verongelijkt. De tijd begint te dringen want het defilé begint. Lily Beelen, een actieve, hartelijke en vooral ook aardige vrouw die geniet van de dingen die ze doet. Het applaus en de bloemen die deze middag uitgereikt worden aan de jeugdige wandelaars komen ook haar toe.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie