Geplukt - Hil Driessen

10-6-2010 door: Redactie
Het afgelopen weekend was zomers warm en veel mensen zochten dan ook een verkoelend plekje in de schaduw op. Zo niet Hil Driessen uit Lottum. Onze HALLO-verslaggever trof haar aan in de tuin van haar zoon. Ze was net klaar met schoffelen. Waarom ze in de hitte aan het schoffelen was? "Dat is simpel, met dit weer legt onkruid gemakkelijk het loodje," zegt ze overtuigend. Hil Driessen, 54 jaar oud wordt deze week 'Geplukt'.

Hil Driessen is een levenslustige en spraakzame vrouw die elke dag weer geniet van het leven. Hil trouwde in 1978 met Geert Driessen. Het echtpaar kreeg een zoon Thijs, die nu 30 jaar oud is en samenwoont met Moniek. Lang heeft de Lottumse niet van haar man mogen genieten want in 2004 overleed haar man aan een ongeneeslijke ziekte.

Ondanks die zware klap, bleef Hil het leven positief zien en pakte ze zo goed en zo kwaad als het kon de draad weer op. "Weet je, ook alle vervelende en droevige gebeurtenissen geven groei aan je leven," zegt ze op zachte toon. Hil Driessen kreeg bij het verwerkingsproces veel steun van vrienden en buren waarvoor ze hen erg dankbaar is.

Momenteel is Hil vijf ochtenden in de week werkzaam bij 't Roekenbosch in Blitterswijck. "Dat doe ik met veel plezier en als ik vrij ben lees ik graag een goed boek of ben te vinden achter mijn pc. Verder vind ik winkelen ontspannend en ben vaak in de tuin van Thijs en Moniek te vinden. Wandelen trekt mij ook, maar dat doe ik het liefst wanneer het goed weer is. Daarnaast trek ik er regelmatig met de fiets op uit en pik zo nu en dan een terrasje, dat vind ik zalig en daar geniet ik ontzettend van," somt ze zonder veel nadenken op.

De in Lottum geboren en getogen vrouw wil niet weg uit het Rozendorp en voelt zich er helemaal thuis. "Ik heb het prima naar mijn zin in Lottum en er hoeft voor mij niets te veranderen aan ons dorp. Het is hier gezellig en iedereen kent iedereen. Moet je straks maar eens komen kijken wanneer het Rozenfestival plaatsvindt, dan kun je met eigen ogen zien hoe Lottummers samenwerken, echt grandioos," zegt ze op fanatieke toon.

Hil houdt zich niet bezig met politiek maar heeft wel gestemd. "Politiek is niet mijn ding maar ik vind wel dat ik mijn stem niet verloren mag laten gaan. Veel mensen zeuren over 'die in Den Haag'; die doen het toch nooit goed. Het is ook een kwestie van hoe je zelf in het leven staat en wat je er van wilt maken."
Hil Driessen is de helft van een heuse tweeling. Haar tweelingzus heet José en met haar trekt ze veel op.

Zo gaat ze volgende week samen met haar zus plus familie een weekje naar Gran Canaria. "Heerlijk genieten van zon, zee en strand. En in september ga ik ook nog een weekje naar Turkije, samen met Ine, mijn vriendin. Met haar trek ik al vijftig jaar op dus mag je wel spreken van een hartsvriendin. Zowel mijn tweelingzus José als ook mijn vriendin Ine staan altijd maar dan ook echt altijd voor mij klaar. In het verleden zijn José en ik eens gefotografeerd toen we met z'n tweetjes op een bankje zaten te 'kwekken'. Net Hepie & Hepie, zei de fotograaf.

We hebben er vreselijk om moeten ­lachen maar eigenlijk had die paparazzi wel een beetje gelijk, al wil je ons niet samen horen zingen," schatert Hil.
 Op de vraag wat het mooiste plekje van Lottum is zegt ze: "Dat is niet moeilijk hoor. Als je over de Veerweg richting Maas loopt, zie je aan de rechterkant paarden in een wei lopen met op de achtergrond mooie bomen. Dat is een feeëriek plaatje, vooral in zomerdag wanneer de zon ondergaat," zegt ze haast bezwerend. De mooiste herinneringen uit Lottum beleefde ze samen met haar man Geert. Vooral wanneer ze samen uit gingen eten voelde Hil zich intens gelukkig.

De Lottumse kijkt niet veel tv en als ze al kijkt, is dat meestal naar Man bijt Hond of De Wereld Draait Door en naar natuurprogramma's. Alles wat van Gordon of de Toppers op het scherm verschijnt is volgens haar het aankijken niet waard. Hil houdt van muziek en met name van Paul Simon, Bruce Springsteen, Roy Orbison en verder alle muziek uit de jaren '60. "Ach, en verder valt er weinig over mij te vertellen," lacht ze. "Elke dag niet geleefd is een verloren dag en daar heb je niks aan," besluit ze het interview.
Hil Driessen, ze heeft het nodige voor haar kiezen gehad maar pakte de draad weer op. Als het aan haar ligt komen er geen verloren dagen meer.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie