Geplukt - Chrit Kersten

1-7-2010 door: Redactie
In Sevenum ontmoet onze HALLO-verslaggever een mountainbiker die, aan zijn gezicht te zien, er zojuist een tochtje op heeft zitten. Toch maar eens even ge´nformeerd waarom hij op een warme zondagochtend zich in het zweet fietst. Deze week wordt Sevenummer Chrit Kersten 'Geplukt'.

Eenmaal in de tuinstoel krijg ik een kopje koffie aangeboden en heeft Chrit (48) zich omgekleed. "Mountainbiken doe ik vrijwel elke zondagochtend met een stel vrienden. Dat is heerlijk om te doen waarbij we meestal de bossen in en rond Horst aandoen," aldus Kersten.

Chrit is gehuwd met Marianne (47) en samen hebben ze twee kinderen, Bram van 19 en Joris die 17 jaar oud is. De Sevenummer heeft sinds 2000 een eigen bedrijf in het leggen en schuren van parketvloeren en tevens renoveert hij bestaande trappen. Maar dat is niet het beroep waarvoor Chrit geleerd had. "In de beginjaren tachtig heb ik mijn mts-diploma bouwkunde gehaald. Ik wilde toen graag bij een architectenbureau gaan werken. Maar destijds zaten we in een soortgelijke financiële crisis als nu het geval is. Daar kwam nog bij dat ik de militaire dienstplicht nog moest vervullen. Een baan in de bouw vinden was toen erg moeilijk.

Na mijn dienstplicht heb ik een aantal jaren gewerkt in het snijbloemenbedrijf van mijn ouders. Uiteindelijk ben ik in de parketbranche terecht gekomen. Een creatieve job met veel vrijheden. In het jaar 2000 ben ik mijn eigen bedrijf gestart en dit bevalt prima," zegt hij terugkijkend.
In zijn vrije tijd fietst en wandelt hij graag samen met zijn echtgenote. Onderweg wordt dan regelmatig ergens geluncht of een terrasje gepikt waarna ze weer verder fietsen of wandelen. Iets waar Chrit trots op is, is zijn keuken in huize Kersten. "Ik vind het leuk om zelf strakke en moderne meubels te ontwerpen en te maken. Zo heb ik bijvoorbeeld onze eigen keuken ontworpen en geheel zelf gemaakt."

De geboren en getogen Sevenummer houdt van zijn dorp. Met name de omgeving van de 'Bengd' waar hij geboren is en opgegroeide. Volgens Kersten is dat zonder enige twijfel het mooiste stukje natuurgebied van Sevenum met het 'Linderspedje', 't kapelke en de vele knotwilgen. Is er misschien ook iets in Sevenum dat hij graag anders zou zien? "Jawel hoor, Sevenum heeft net als sommige andere dorpen een parkeerprobleem. Op drukke doordeweekse dagen en op zaterdag is het erg moeilijk om in het centrum een parkeerplaats voor je auto te bemachtigen. Bij nieuwbouwplannen zou men daar rekening mee moeten houden door meer parkeergelegenheden aan te leggen," meent Kersten. Verder vindt hij het jammer dat er in Sevenum veel oude karakteristieke panden zijn gesloopt. Als het aan Chrit lag, zouden de oude panden die Sevenum nog rijk is, gerestaureerd worden.

De zon is inmiddels goed doorgebroken en het wordt alsmaar warmer. Het vakantiegevoel komt opzetten maar waar gaat de reis dit jaar naartoe? "Al vele jaren gaan we in de zomer op vakantie naar Oostenrijk. Aanvankelijk samen met de kinderen maar de laatste jaren weer met z'n tweeën. De boys trekken tegenwoordig hun eigen plan en gaan op vakantie met vrienden en vriendinnetjes. Oostenrijk is een fantastisch land, niet alleen in de winter maar ook 's zomers. Je kunt er prachtige wandelingen maken in de bergen, lekker zwemmen en heerlijk genieten van het eten. En Oostenrijk is een land bij uitstek om te mountainbiken. Alleen het weer is soms spelbreker. Dat is ook de reden dat we nooit van tevoren iets boeken. Pas als de weersvooruitzichten goed zijn, pakken we onze spullen en vertrekken we richting de Alpen," aldus de sportief ingestelde Kersten.

Chrit kijkt graag naar sport- en actualiteitenprogramma's. Hij volgt de verrichtingen van het Nederlands elftal met grote interesse en ziet Nederland wereldkampioen worden. "Natuurlijk wordt Oranje wereldkampioen. Met zoveel Nederlandse vedettes, die het verschil maken bij topclubs in Europa kunnen we de titel niet mislopen. We horen alvast bij de beste acht landen van de wereld. Laat Brazilië maar komen," klinkt het zelfverzekerd aan het eind van het interview. Chrit Kersten heeft er het volste vertrouwen in. Het is tijd om te gaan want ik ben niet zo'n voetbalfan.

Disclaimer | Copyrightę 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie