Geplukt - Sjaak Kleuskens

21-6-2012 door: Redactie
Deze week wordt John Geerarts (39) uit Hegelsom geplukt. John is getrouwd met Angelique die ook 39 jaar oud is. Samen hebben ze twee kinderen: Joyce (10) en de 6-jarige Danny. John en Angelique zijn allebei in Hegelsom geboren.
maskTop
Geplukt - Sjaak Kleuskens
maskBottom

John Geerarts is vrachtwagenchauffeur van beroep. Hij werkt voor een transportfirma die chartervrachten verzorgt voor Euroveen in Grubbenvorst. De vracht bestaat in bijna alle gevallen uit dekaarde voor de champignonteelt of uit potgrond. Zijn afleveradressen bevinden zich hoofdzakelijk in Nederland, België en Duitsland.

Wanneer John niet achter het stuur van zijn wegreus zit, is hij vaak op of rond het voetbalveld van Hegelsom te vinden. Hij is keeper en voetbal is zijn grote hobby. “Ik heb de afgelopen negen jaar bij het eerste elftal van Hegelsom in het doel gestaan. Vorig seizoen was mijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht. Ik kon de competitie niet afmaken omdat ik net voor de winterstop een open beenbreuk opliep”, aldus de onfortuinlijke doelman. Komend seizoen hoopt hij weer in een van de lagere elftallen te kunnen keepen. Naast voetbal is diepzeeduiken ook een hobby van hem, maar die tak van sport beoefent hij alleen in warme vakantielanden.

Een favoriet vakantieland heeft John niet maar zijn voorkeur gaat wel uit naar een zonnig en warm land. “Ik hou van zon, zee en lekker eten. Landen als Spanje, Griekenland en Turkije liggen me wel. Meestal boeken we all-inclusive, zodat we de hele dag lekker kunnen eten en drinken. Dit jaar heb ik nog geen vakantie geboekt, ik ga voor een last-minute aanbieding”, aldus Geerarts. Waar naartoe, weet John nog niet omdat zijn kinderen ook nog graag naar Movie World in Duitsland willen.

De vrachtwagenchauffeur woont graag in Hegelsom en noemt het een klein, gezellig dorpje waar iedereen elkaar kent. Vooral de verschillende verenigingen voor jong en oud spreken hem aan. “Tijdens carnaval en de kermis is het erg gezellig in ons dorp”, lacht hij. Het mooiste plekje in Hegelsom is volgens John het voetbalveld waar hij vrijwel elke zondag te vinden is. Wel mist hij in het dorp een frietkraam en een ouderwets dorpscafé. “En minder verkeersdrempels, want die zijn er bijna net zoveel als inwoners”, aldus de trucker.

De voetbalsport loopt min of meer als een rode draad door het leven van John. De keeper is een groot fan van Oranje en volgde alle wedstrijden van het Nederlands elftal op tv. “Tja, het sprankje hoop dat er nog was, werd afgelopen zondagavond vrij snel de grond in geboord. Ik denk dat de motivatie bij sommige spelers ontbrak, maar desondanks is het jammer dat Oranje eruit ligt. Het is niet anders. Uithuilen en opnieuw beginnen. Ik ga niet zeggen wie van het Oranjeteam het veld zou moeten ruimen. We hebben in Nederland al miljoenen ‘trainers’ die het beter weten”, zegt Geerarts.

Nu het Nederlands elftal is uitgeschakeld, kan de Hegelsommer weer NCIS en Criminal Minds kijken, zijn favoriete programma’s. Soapseries vindt hij maar niks. John is een lekkerbek want we mogen hem midden in de nacht wakker maken voor een mals biefstukje met friet. “Maar ook voor de hoofdprijs in de Lotto.” Toch is er voor John Geerarts één ding belangrijker dan al het geld op de wereld. “Dat is mijn gezin, zij zijn mijn alles”, sluit hij af.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie