Galatasaray neemt afscheid van Horst

25-7-2010 door: Redactie
Voetbalcoaches Frank Rijkaard en Johan Neeskens hebben genoten van hun tijd in Horst. Het duo was de afgelopen twee weken in Horst op trainingskamp met hun voetbalclub Galatasaray uit Istanbul. Afgelopen zondag vertrok het team weer terug naar Turkije.

Het Turkse voetbalteam verbleef zo'n twee weken in het Parkhotel in Horst en trainde en speelde oefenwedstrijden op de velden van Wittenhorst. Johan Neeskens was enthousiast over zijn bezoek aan Horst: "Het is een mooie locatie en de voetbalvelden zijn perfect. Wittenhorst deed alles om het ons naar de zin te maken." "We voelen ons hier thuis", vulde Frank Rijkaard hem aan tijdens een bescheiden persbijeenkomst in het Parkhotel.

Ondanks dat het trainersduo vol lof leek over de regio, hebben ze weinig tijd gehad om van de omgeving te genieten. "Daarvoor hebben we het veel te druk", vertelt Johan Neeskens. "We trainen twee keer per dag en voeren overleg met de staf. Als je dan een keer rust hebt, blijf je lekker in het hotel." Zijn collega Rijkaard vindt het gebrek aan tijd voor dergelijke uitstapjes jammer. "Ik had graag wat meer van de omgeving gezien."

De Turkse voetbalclub gaat iedere zomer op trainingskamp in het buitenland. Neeskens: "Zo ben je toch even weg uit Istanbul, waar het constant 35 graden is. Voor ons is het vanwege de taal prettig om naar Nederland te gaan. En de accommodaties en velden zijn altijd goed verzorgd."

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie