Funpop 2010 wordt megamooi feest

10-6-2010 door: Redactie
Zaterdag 12 en zondag 13 juni vindt Funpop plaats op het evenemententerrein van de Kasteelse Bossen in Horst van 11.00 tot 18.00 uur. HALLO sprak met Funpop-voorzitter Thijs van Montfort uit Broekhuizenvorst over het festival dat dit jaar ruim 7.000 bezoekers verwacht.
Funpop-voorzitter Thijs van Montfort

Wat is Funpop?
"Funpop is een tweedaags openluchtfestival voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook hun familie, vrienden, bekenden en begeleiders zijn welkom. Funpop biedt veel muziek, van vaak landelijk bekende artiesten. Funpop wordt voor de 14e keer georganiseerd. Vanaf 2008 vindt Funpop in Horst plaats, voor die tijd werd Funpop in Arcen gehouden."

Welke artiesten treden er op?
"Het hoofdprogramma bestaat voor een groot deel uit landelijk bekende artiesten. De aftrap van iedere Funpopdag gebeurt door een band of artiest uit de doelgroep. Zaterdag wordt dit gedaan door 'Workshop'
uit Duitsland en op zondag door 'Knock-Out'. Zaterdag treden verder Lee Towers, Nikki & Band, Da ma Zoeë, Dio, Di-Rect en Frans Duijts op. Zondag komen Wesley, Wipneus en Pim, Thomas Berge, Belle Perz & Band
en Corrie Konings."

Wie kiest de artiesten die optreden uit en hebben de bezoekers daar ook een stem in?
"Voor het contracteren van de artiesten van het hoofdprogramma werken we al jaren samen met Ruud Peeters van Enter Productions. Wij bepalen de grote lijn van het programma, Ruud bekijkt de mogelijkheden, komt met voorstellen en in overleg worden dan de artiesten vastgelegd. Middels onze bezoekersenquête houden we voeling met de wensen van onze bezoekers."

Hoeveel vrijwilligers heeft Funpop en hoeveel bezoekers verwacht je?
"Funpop heeft honderden vrijwilligers. Per dag worden deze ingedeeld. De inzet varieert van 250 vrijwilligers op een drukke dag tot 150 op een dag dat het rustig is. De vrijwilligers komen voornamelijk uit Noord-Limburg, de regio Horst en Venlo, maar we hebben ook mensen die uit Brabant en zelfs Amsterdam komen. Op dit moment zijn er zo'n 7.000 kaarten verkocht."

Kan Funpop nog groeien?
"In de huidige opzet zitten we denk ik wel aan onze limiet op meerdere vlakken."

Wat als het slecht weer is?
"Weer of geen weer, Funpop gaat door. In die zin zijn wij niet anders dan ieder ander popfestival. Onze bezoekers komen goed voorbereid naar Funpop. Paraplu's, regenjassen en truien voor als het slecht weer is. Petjes en zonnebrandcrème als het goed weer is. Bij extreem weer wordt Funpop onderbroken of gestopt. Dat is echter alleen het geval als de veiligheid van bezoekers, medewerkers en artiesten in het geding komt. In de praktijk is dit nog nooit voorgekomen."

Is het organiseren van zo'n festival lastig?
"We hebben alle ervaringen vanuit eerdere edities vastgelegd in documenten en een jaarplanning. Er zijn een paar kritische factoren die ieder jaar opnieuw aandacht vragen zoals het werven van vrijwilligers, een aantrekkelijk programma samenstellen en last but not least, het vinden van voldoende sponsoren en fondsen. Dit laatste is van belang omdat we Funpop betaalbaar willen houden voor de mensen met een verstandelijke beperking."

Worden er ook speciale veiligheidsmaatregelen getroffen?
"Wij hebben wel een aantal aanvullende maatregelen.
Naast extra EHBO worden een paar keer per dag veiligheidsrondes gelopen om alle ­apparatuur en arbo-situaties te ­checken. De aanpassingen voor deze specifieke doelgroep zitten vooral in kleine dingen. Zo krijgt de toegankelijkheid van alle voorzieningen extra aandacht omdat een deel van de bezoekers in een rolstoel zit. Een aantal vrijwilligers houdt zich bezig met de 'verloren schaapjes', bezoekers die hun groep of begeleiders even uit het oog hebben verloren."

Funpop is drie jaar geleden van Arcen naar Horst verhuisd, verliep dat soepel?
"De formule van Funpop is ook na de verhuizing van Arcen naar Horst overeind gebleven. Er is vanuit de ligging wel een verschil. Horst aan de Maas is gemakkelijker te bereiken via de A73 en het terrein van Funpop in Horst is voor het grote publiek ook toegankelijker."

Hoe is de samenwerking met overheidsinstanties verlopen?
"Hierover zijn wij als organisatie zeer te spreken. We hebben alle medewerking gekregen om het terrein op tijd klaar te hebben met alle nodige voorzieningen. Deze positieve houding komen we eigenlijk overal tegen. Brandweer, GGD, Rode Kruis, noem maar op. De politie komt ook altijd even een kijkje nemen op Funpop, al is het maar voor de gezelligheid"

Zijn er nog noviteiten op Funpop 2010?
"Dit jaar is er op beide dagen muziek tussen de optredens door. Vanuit een speciale plek op het terrein draait DJ Harald zijn muziek voor iedereen. Binnen de fun-activiteiten is er een tent waar op bepaalde tijden een open theater is. Het is voor het eerst dat we op Funpop iets met theater gaan doen. Het is zo opgezet dat bezoekers ook tijdens de voorstelling in of uit kunnen wandelen. We zijn erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken."

Voor meer informatie zie: www.funpop.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie