Frisse romige frambozenmousse

5-8-2010 door: Redactie
Wekelijks stelt Jan Cremers, chefkok van het Maashotel in Broekhuizen, een recept samen met goede en eerlijke producten uit de eigen regio. Hiermee maakt u een (h)eerlijke ­maaltijd, waarvan de smaak van de producten optimaal naar boven komt.

Benodigdheden: (4 personen)

  • 300 gram verse frambozen
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 200 ml crème fraîche


Bereiding:

  • Bewaar een paar frambozen voor de garnering en meng de rest met 25 gram van de suiker;
  • druk het mengsel door een zeef en roer de resterende suiker erdoor;
  • doe de crème fraîche in een grote kom en roer de frambozenpuree er voorzichtig doorheen;
  • schep het mengsel in kleine koffiekopjes of glazen en zet ze 2 tot 3 uur in de koelkast totdat de mousse stevig is;
  • garneer de mousse met de achtergehouden frambozen.


Tip 1:
Deze mousse is eenvoudig te maken en toch een bijzondere afsluiting van een bijzondere BBQ-avond.
Tip 2:
Leg de frambozen niet te lang van tevoren op de mousse om te voorkomen dat ze erin wegzakken.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie