Floriade groeit en bloeit

11-5-2010 door: Redactie
Nu de lente is aangebroken, bloeien de meeste bomen van het Vriendenbos op het Floriadeterrein. Het betreft een honderd kleinfruitbomen die geadopteerd zijn door diverse bedrijven uit binnen- en buitenland. Het Vrienden­bos is aangelegd ter versterking van de onderlinge band tussen ondernemers in de Euregio. De ontwikkelingen rondom de Floriade lijken met de komst van de lente eveneens op te bloeien, nadat het enige tijd rustig is geweest.
Een luchtopname van eind maart van het Floriadeterrein

Op het terrein van de Floriade zijn de werkzaamheden in volle gang en dat is niet onopgemerkt gebleven. Inmiddels hebben tal van landen en regio's zich officieel aangemeld, zoals Indonesië, Jemen, Nordrhein Westfalen, Pakistan, Tunesië, Thailand en China. "De belangstelling is groot. Zo'n zeventig procent van de deelnemers­velden is al bezet", laat algemeen directeur Paul Beck weten. "Op dit moment zijn we in gesprek met maar liefst vijftig landen en in Nederland voeren we gesprekken met ruim honderd deelnemers."

Nog voor de bouwvakvakantie wordt begonnen met de bouw van onder andere de Innovatoren en Villa Flora. Deze gebouwen en het Floriadeterrein zelf krijgen een duurzame eindbestemming: Venlo Greenpark, een bedrijventerrein waarin innovatie, duurzaamheid, logistiek, kennis transfer en markt­gerichtheid centraal staan. Op zondag 20 juni kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen op het Floriadeterrein, tijdens de Floriade Invites.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie