Fietsroute Greenport Bike Way

6-2-2010 door: Redactie
Er zijn plannen om een nieuwe fietsroute (ook wel Greenport Bike Way genoemd) tussen Venlo en Horst aan de Maas aan te leggen. Het fietspad begint bij het station in Venlo en loopt in één rechte lijn, deels parallel aan het spoor, naar het station Horst-Sevenum. Een dergelijk fietspad wordt ook wel een snelfietsroute genoemd.

Het doel is om mensen zo comfortabel en snel mogelijk van werk naar woning te laten fietsen. Het is een grotendeels vrij liggend en verlicht fietspad en voert langs de grote bedrijventerreinen, zoals Trade Port en het toekomstige Greenport.

Het ministerie heeft 21 miljoen euro beschikbaar voor snelfietsroutes in Nederland. In maart wordt bekend gemaakt of de fietsroute kans maakt om subsidie te krijgen. Daarna moet er vóór 15 augustus een officiële subsidieaanvraag zijn ingediend, wil de 'Greenport Bike Way' kans maken op de realisering ervan. De uitvoering staat gepland voor de periode 2011-2014/2015.

De provincie Limburg, de gemeenten Venlo en Horst aan de Maas, het Regionaal Mobiliteitsoverleg Venray-Venlo,  Floriade 2012 en de Fietsersbond steunen het voorstel.

Ter voorbereiding op de fietsroutes is de fietsenstalling bij het station in Blerick al uitgebreid. Bij alle stations komen uitgiftepunten voor de Openbaar Vervoer-fiets. Voor station Horst-Sevenum wordt dat in 2010 al gerealiseerd door OV Fiets BV in opdracht van de provincie.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie