'Maak samen plezier'

11-1-2018 door: Redactie
11 vragen aan prins Nils I
maskTop
'Maak samen plezier'
maskBottom

Wie ben je?
Ik ben Nils Aerts, 25 jaar en happy single. Inmiddels al een aantal jaren raadslid bij carnavalsvereniging D’n Bok in Swolgen. In het weekend zit ik graag in de kroeg met de kammeruij voor het uitgaan of met ut Viert ‘scheal te wazele’ tijdens de vaak lange derde helft. Ook zit ik in de organisatie van ons dorpsfeest: Bokstock.

Waar werk je?
Ik ben sinds drie jaar werkzaam als accountmanager bij Inther Logistics Engineering in Oostrum. Hiervoor heb ik bedrijfseconomie gestudeerd aan de HAN in Nijmegen. Op het werk reageerden ze enthousiast toen ze erachter kwamen dat ik als prins van D’n Bok in Swolgen werd uitgeroepen.

Waarom heb je ja gezegd op de vraag om prins te worden?
Ik ben al jaren een fanatieke carnavalsvierder en kijk hier altijd lang naar uit. Als je dan gevraagd wordt als prins kun je gewoon niet weigeren. In 2014 ben ik al eens adjudant geweest van (nu mijn adjudant) Bart Theeuwen. En dit was al een ontzettend gave tijd, nu zal dit als prins alleen maar mooier zijn. Binnen mijn familie is ‘oeëme Jan’ ook al eens prins geweest. Ook is het toevallig en ook erg leuk dat mijn oom en tante dit jaar het Boerenbruidspaar zijn.

Hoe voelde het om tot prins te worden gekozen?
In Swolgen wordt de prins verkozen door het dorp zelf, iedereen mag stemmen. Dan voel je je toch wel vereerd als je dan wordt gekozen als prins. Ik word tijdens carnaval bijgestaan door Bart Theeuwen en René Kusters, ik heb hen zelf mogen uitkiezen. Ze zitten allebei in onze vriendengroep VC Altied Mier en ik ken ze al van kleins af aan.

Wat betekent carnaval voor je?
Carnaval is voor mij echt een paar dagen ‘hielemoal uut mien plaat goan’. Biëstig gek doen, je nergens druk om maken, lekker veel drinken en hopen dat ‘huuuuuub’ s ’morgens niet langs komt… En weer door!

Wat zijn jouw taken deze carnaval?
Als prins moet je zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft, zowel jong als oud. En altijd voorop gaan in de polonaise en flink hossen. Voorbereiden op de carnaval heb ik eigenlijk nog nooit gedaan, dus dat zal dit jaar ook niet anders zijn. Gewoon langzaam beginnen op vrijdagavond in het café en dan niet meer stoppen tot Aswoensdag. Van ons wordt verwacht dat we onder andere naar het dansgardefestival, jeugdprinsenbal en verschillende recepties gaan van buurtdorpen. Vrijdags voor carnaval gaan we ook nog op ziekenbezoek en naar de basisschool om daar met de kids alvast een middag feest te vieren.

Wat wens je de carnavalsvierders in jouw gemeente toe?
Ik wens iedereen een geweldige carnaval toe, maak samen plezier en geniet er van want de carnaval vliegt met zo’n kort seizoen zo voorbij!

Welke carnavalsactiviteit is voor jou het hoogtepunt?
Ik verwacht dat de gehele carnaval voor mij en mijn twee adjudanten een hoogtepunt worden. Het uitkomen was natuurlijk een geweldig feest, vooral omdat het boerenbruidspaar, Bart en Janne familie zijn. En alle dingen die nog gaan komen, zoals de receptie, de revue, de sleuteloverdracht, de optocht en de boerenbruiloft, daar kijk ik echt naar uit!

Wat staat er daags na Aswoensdag op je programma?
Normaal ben ik altijd al helemaal kapot als carnaval voorbij is. Ik ben bang dat dit na deze carnaval niet minder zal zijn. Ik heb dan ook na carnaval een aantal dagen vrij gepakt en zal het dan ook lekker rustig aan gaan doen.

Hoe heb je jouw aanstelling geheim kunnen houden voor familie, vrienden en kennissen?
Ik vond het wel lastig om het voor me te houden. Door het stemmen weet je wel van dat het tussen die vijf á tien namen zal gaan. Dus werd ik in het dorp regelmatig aangesproken zoals ‘ben je al zenuwachtig?’, ‘eieren al besteld?’, ‘spreuk al kloar?’. Meestal kapte ik het dan af door naar andere kanshebbers te wijzen.

Welk advies zou je jouw opvolger in 2019 mee willen geven?
Maak er net zo’n groot feest van als alle voorgaande prinsen en geniet met volle teugen. Maak er voor jezelf een carnaval van die je nooit meer zult vergeten.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie