Eerste steenlegging De Smidse

29-12-2009 door: Redactie
Begin december 'metselden' wethouder Leon Litjens van de gemeente Horst aan de Maas en Hassan Najja, directeur van Wonen Horst, de eerste steen van het appartementencomplex 'De Smidse' aan de Veemarkt in Horst. Aansluitend onthulden zij de teruggeplaatste pomp.
Wethouder Leon Litjens en Hassan Najja ‘metselden’ de eerste steen van de ‘De Smidse’
In dit nieuwbouwproject trekken de gemeente Horst aan de Maas, Haegens Groep Horst en Wonen Horst samen op. De gemeente als projectontwikkelaar, Haegens als aannemer en Wonen Horst koopt de 21 appartementen van de gemeente. De belangstelling voor de huurappartementen is enorm. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd aan senioren en/of starters. Als de bouw volgens planning verloopt, kunnen de huurders vanaf augustus 2010 hun woning betrekken. Op de begane grond is een commerciële ruimte, die door de gemeente wordt verhuurd.

Schuin tegenover 'De Smidse' is een replica van de voormalige waterpomp teruggeplaatst. Met de herinrichting van de Veemarkt en het Wilhelminaplein zijn de resten van een waterput uit het begin van de twaalfde eeuw teruggevonden. De teruggeplaatste waterpomp doet de Horstenaren herinneren aan het Horst uit het begin van de twaalfde eeuw.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie