Eerste aspergeleergang in Hegelsom

15-4-2010 door: Redactie
In Hegelsom kunnen aspergetelers vanaf september deel­nemen aan een leergang over aspergeteelt. Deze cursus is de enige opleiding voor asperge­telers in Nederland.

De leergang start in september bij Aceera, een projectbureau voor de Nederlandse aspergebranche. Volgens directeur Richard Wilms kwamen er in het verleden regelmatig vragen van telers binnen of ze zich ergens konden bijscholen. Omdat er geen specifieke asperge-opleiding in het reguliere onderwijs wordt aangeboden, besloot Aceera om dan maar zelf een cursus te starten. Richard Wilms wil met de cursus de bestaande kennis van de telers bijwerken. "We proberen wat theoretische onderbouwing te bieden bij de bestaande aspergepraktijk. We besteden aandacht aan specifieke onderwerpen als gewasbescherming, maar ook aan algemenere ondernemerszaken zoals administratie en personeelbeleid."

"De cursus bestaat niet alleen uit het overdragen van kennis van Aceera naar de telers, maar de telers kunnen ook van elkaar leren", aldus Wilms. "Binnen de aspergebranche zijn er voorlopers die continu op zoek zijn naar nieuwe manieren om asperges aan de man te brengen. Anderen kunnen daar weer van leren." Aceera heeft al een aantal spontane aanmeldingen binnen, maar officieel is de werving nog niet gestart. De leergang biedt plek aan vijftien telers die in vier lesdagen in Hegelsom worden bijgespijkerd in het aspergevak.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie