Goede doel nieuwjaarsduik

24-12-2009 door: Redactie
Op 1 januari 2010 is het weer zover. Voor de tiende keer nemen liefhebbers een duik in het ijskoude water in de Kasteelse Bossen. Dit evenement vond voor het eerst in 2001 plaats. Het is uitgegroeid tot een grote manifestatie. De organiserende Stichting, Cold Turkey, besteedt tevens aandacht aan een goed doel. Ook dit jaar gaat de opbrengst naar Ghana. Een project van de Vrienden van Christopher wordt rechtsteeks ondersteund.
Leden van The friends of Treesclub

De Stichting Vrienden van Christopher is genoemd naar Christopher Ampumpurongo. Hij woonde in Kandiga in het noorden van Ghana. Christopher startte in 1997 een voorbeeldbedrijf. Hiermee leerde hij de boeren uit de omgeving hoe door het aanplanten van bomen de verwoestijning tegengegaan wordt. Bomen leveren veel producten.
De vruchten zijn bruikbaar voor zeep, zalf en boter. De bladeren zijn dakbedekking en veevoer. Snoeihout wordt gebruikt als brandstof. Pater Meddens is tientallen jaren actief geweest in Noord-Ghana. Hij schreef eind jaren 60 het volgende: "Het was in een grote ronde lemen hut waar het Afrikaanse dorpshoofd met 12 wijze mannen zat en bij hoge uitzondering een blanke pater met zijn inlandse leerling vertegenwoordigd was. Het ging over het planten van bomen." De vergadering leverde een doorbraak op. De jonge Christopher kreeg van de chief toestemming om te beginnen met het planten van bomen.

Ook wilde Christopher Europeanen als toerist naar Ghana halen. Tot nu toe hebben 10 reisgezelschappen Noord Ghana bezocht. Christopher overleed in 2000. Toen was juist de Stichting VvC opgericht om vanuit Nederland zijn werk te ondersteunen. Jaarlijks worden Ghana en de projecten bezocht. Net als vorig jaar wordt dit jaar het project van The Friends of Trees Club in Kandiga ondersteund. Dit is een groep van 58 vrouwen.

Ze houden zich bezig met het stekken, enten en planten van bomen op hun boerderijen. Mede door de bijdrage vanuit Cold Turkey is er vorig jaar een begin gemaakt met het aanleggen van een put. Met de opbrengst van de duik van dit jaar wordt een pomp aangeschaft. Ook wil men een afdak maken rond de put zodat er plaats is voor materialen en een kinderopvang. Kortom: het contrast is enorm. Hier een duik in het koude water, daar een groot tekort aan water. Uw gift voor dit project is van harte welkom.

Het rekeningnummer van de Vrienden van Christopher is 1472.23.415 onder vermelding van Put Kandiga.

Zie ook: www.vriendenvoorchristopher.nl.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie