Drukbezochte sprookjestocht in Swolgen

29-7-2010 door: Redactie
De sprookjestocht is een idee van Bart van Gerven die samen met Willie Alards en Frans Kerstjens de kar trekt voor het evenement. Van Gerven: "Het ging dit jaar super. Het weer was perfect en de tocht werd goed bezocht." In totaal kwamen er zo'n 1.700 kinderen en ouders naar de sprookjestocht in Swolgen.

Die kwamen tijdens een rondwandeling van zo'n twee kilometer door de bossen bekende en minder bekende sprookjesfiguren tegen. Ieder jaar wordt er van negen sprookjes een kort toneelstukje opgevoerd. Zo konden de kinderen genieten van de bekende verhalen van Sneeuwwitje en Assepoester, maar ook minder bekende sprookjes als dat van Rapunzel met de lange blonde haren werden uitgebeeld.

Het was dit jaar voor de vijfde keer dat de tocht werd georganiseerd door toneelvereniging Ernst & Humor uit Swolgen. Achter de sprookjesfiguren die de kinderen tijdens de tocht tegenkomen zitten echter niet alleen leden van de toneelvereniging, maar ook andere vrijwilligers.
Bij de start van de sprookjestocht kregen de kinderen een lijst met negen meerkeuzevragen over de sprookjes die ze onderweg tegen zouden komen. Na de vakantie worden uit de ingeleverde vragenlijsten drie winnaars gekozen die de sprookjesfiguren nog een keer op bezoek krijgen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie