Demonstratiewoning zonne-energie

3-6-2010 door: Redactie
Carmentis uit Horst realiseert een demonstratiewoning zonne-energie in Horst. Hier kunnen ge´nteresseerden terecht met al hun vragen over installaties voor zonne-energie, er zijn voorbeeldberekeningen, er is informatie over subsidiemogelijkheden en men kan zelf zien hoe zo'n installatie eruit ziet.

Om zonne-energie op te wekken is een PV-installatie nodig. PV is een afkorting van Photo-Voltaic. Een PV-­installatie zet licht (fotonen) direct om in een elektrische spanning (Volt). Er zijn op dit moment nog weinig PV-installaties (zonne-energie) in Nederland.

Toch kan het volgens Carmentis aantrekkelijk zijn om te investeren in een PV-installatie. Er zijn in Nederland verschillende subsidieregeling voor duurzame energie. Veel gemeenten verstrekken investeringssubsidie bij de aanschaf van een PV-installatie. Dit verschilt per gemeente. Daarnaast is er de landelijke subsidieregeling duurzame energie (SDE).

Het is volgens John Wismans van Carmentis lastig om je als consument in deze subsidieregelingen te verdiepen.­ "Het blijkt vaak dat men tegen allerlei zaken aanloopt bij het aanschaffen van een PV-installatie, waardoor het lastig is om de maximale subsidie te krijgen. Wij kunnen hierin een rol spelen. We kijken naar de situatie van de consument en naar de ligging van de woning. We berekenen de terugverdientijd van de investering, zorgen voor de subsidie-aanvraag, verzorgen de installatie en de aansluiting op het energienetwerk. Kortom: het gehele traject kunnen we verzorgen, maar ook alleen de subsidie-aanvraag." Een bezoek aan de demonstratiewoning kan uitsluitend op afspraak. Neem hiervoor contact op met Carmentis via telefoonnummer 077 744 00 30.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyrightę 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie