De raad van 2030

18-2-2010 door: Redactie
'Schuivende Grenzen, vaste Kernen', is de titel van de expositie die sinds zondag 13 december 2009 in de Kantfabriek in Horst te zien is. Als aanvulling hierop kunt u vanaf zondag 21 februari het resultaat van het project 'De Raad van 2030' zien. Twintig leerlingen uit groep 8 van de basisscholen uit de gemeente Horst aan de Maas laten zien hoe zij denken over het beeld van de gemeente in 2030.
Jannemieke en Lenny aan het werk

Het idee kwam van de Kantfabriek. Kinderen uit groep 8 van alle basis­scholen uit de gemeente Horst aan de Maas werden gevraagd om hun beeld van de gemeente in 2030 uit te beelden.

Hoe ziet hun visie op de toekomst eruit? Eigenlijk vormen ze zo de raad van het jaar 2030. Het ­project heet dan ook: 'De raad van 2030'. Op de foto ­geven Jannemieke Poels van ­basisschool 'De Klimboom' in Swolgen en Lenny Peeters van basisschool 'Onder de Linde' in Hegelsom hun
visie weer op papier. "Ik heb zwevende auto's ­bedacht'', zegt Jannemieke. Lenny houdt het bij een mooi buiten­gebied met schapen, bomen en boerderijen.
De woensdagmiddag is ­natuurlijk bij uitstek geschikt om hieraan te besteden. Als opwarmertje waren de leerlingen te gast op het gemeentehuis. Wethouder Freek Selen ­vertelde een en ander over de taken van het gemeentebestuur. Pieter-Nic van den Beuken werkte eerder een idee van de Kantfabriek verder uit en gaf
er handen en voeten aan.
De kinderen werkten in vier groepen. Een groep schilderde onder leiding van Aniet Janssen. Het vilten werd beoefend met aanwijzingen van Leo Coppus.
Vijf kinderen, onder begeleiding van Roel Sanders, beeldden in drie ­dimensies hun gedachten uit.
Frans Kok zag toe op het zeefdrukken.

Woensdag 10 februari was de derde en laatste middag dat er aan het project gewerkt werd. Op zondag 21 februari wordt dit deel van de expositie in de Kantfabriek geopend. Het resultaat kunt u tot maandag 15 maart bewonderen.
Zie ook: www.kantfabriek.nl.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie