De Merels succesvol

7-1-2010 door: Redactie
Op zondag 27 december werd De Challenge voor dameskorfbalteams 2009 gehouden in de Rabosporthal in Reusel. Het team uit Melderslo was daarbij zeer succesvol. Voor De Challenge van zondag 27 december werden van De Merels-3 dames geselecteerd in twee leeftijdscategorieŽn: Moniek Seuren bij dames onder 14 jaar en Mirelle en Ankie Kleuskens bij dames onder 16 jaar. In beide leeftijdscategorieŽn werden de dames van cluster Oost kampioen.
Moniek Seuren, Mirelle Kleuskens, Ankie Kleuskens

Bij de dames onder 16 jaar leverde Ankie Kleuskens een ongekende prestatie, zij werd topscoorder en werd geselecteerd voor het Nederlands Team onder 16 jaar. Het is voor het eerst in de geschiedenis van De Merels dat een speelster mag uitkomen voor het Nederlands team. De Challenge is enkele jaren geleden opgestart met als doel het dameskorfbal naar een hoger niveau te tillen. De Regio Zuid (Limburg, Brabant en Gelderland) van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) wordt onderverdeeld in drie clusters: Oost, West en Midden.

De korfbalverenigingen uit de gemeente Horst aan de Maas vallen onder cluster Oost. Jaarlijks vinden er selectietrainingen plaats; op basis van deze trainingen ontstaan de clusterteams die het gehele jaar door trainingen houden. Twee keer per jaar wordt er een toernooi, De Challenge, gehouden, waar de clusters met elkaar uitmaken wie de sterkste is. De Challenge is bedoeld voor jeugdspeelsters tot 19 jaar en wordt onderverdeeld in 3 leeftijds­categorieën: onder 14 jaar, onder 16 jaar en onder 19 jaar.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie