Dak en toren kloosterkapel Grubbenvorst vernieuwd

13-5-2010 door: Redactie
Het dak en de toren van de kloosterkapel in Grubbenvorst worden gerenoveerd. De klooster­kapel is eigendom van de zusters Ursulinen en vormt een centraal punt binnen zorgcentrum La Providence voor de zusters. De herstelwerkzaamheden gaan naar verwachting vijf ą zes maanden in beslag nemen. De kosten van de herstelwerkzaamheden zijn voor rekening van de zusters.
De toren en het dak van de kapel worden opgeknapt

De heer Van Kempen is econoom bij het Provincialaat en adviseur bij het Generaal Bestuur van de zusters Ursulinen. "De toren en het dak van de kapel waren echt toe aan herstel. Sommige delen van het dak en de toren waren versleten en aan vervanging toe. Wanneer alles meezit, is de klus begin oktober geklaard,
dat is tenminste de planning," aldus Van Kempen. Het voormalige klooster heeft ook een carillon maar dat is al jaren kapot. "Er wordt momenteel bekeken of we het carillon kunnen laten repareren. Alles zal afhangen van het prijskaartje. Eerst maar eens het dak en de toren herstellen, dan zien we wel verder," aldus de econoom.
Het zorgcentrum in Grubbenvorst is geen eigendom van de zusters Ursulinen maar wordt door de ­zelf­standige stichting 'La Providence' beheerd.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie