Concours hippique naar Horst?

20-5-2010 door: Redactie
Afgelopen zaterdag en zondag vond voor de laatste keer een concours hippique plaats in buurtschap Heierhoeve. De organisatie was in handen van rijvereniging en ponyclub De Pijts uit Grubbenvorst. Door de aanleg van Greenportlane en het realiseren van parkeerplaatsen voor de Floriade kan de vereniging een volgend concours niet meer in Heierhoeve organiseren.

Voorzitter Pieter van Dreumel van De Pijts kijkt met weemoed terug naar het afgelopen weekend. "Het was een geweldig weekend. Het weer was prima en de publiek belangstelling was groot. Jammer dat we hier voor het laatst een concours kunnen houden. Het wordt nooit meer hetzelfde."
Het weer was inderdaad uitstekend en de belangstelling was er ook. Maar toch hing er een ietwat droefgeestige sfeer over het terrein. Alsof ruiters, pony's en paarden wisten dat het terrein voor de laatste keer als platform diende voor het concours.
"Maar hoe dan ook, ik kan spreken van een supermooi weekend," zegt Van Dreumel. Op zaterdag vormde het duospringen het absolute hoogtepunt en op zondag was dat weggelegd voor de 'Grote prijs van Grubbenvorst'.

Fieke Houwen uit Wanssum mocht de wisselbeker mee naar huis nemen maar moet deze bij het volgende concours hippique dat De Pijts organiseert weer inleveren. Waar die volgende keer zal zijn weet Pieter van Dreumel nog niet. "Ik heb echt geen idee waar we naar toe kunnen. Het OLS-terrein zou een optie zijn, maar het is maar de vraag of dat haalbaar is. Weet je, Heierhoeve hoort tegenwoordig wel bij Venlo maar het voelt toch nog als Grubbenvorster terrein. Misschien moeten we maar eens met wethouder Mark Verheijen uit Venlo gaan praten. Hij heeft Trade Port Noord in zijn portefeuille en als geboren Grubbenvorstenaar kan hij ons misschien wel verder helpen. Een andere optie is het concours organiseren op het terrein aan de Kasteelse Bossen in Horst maar dat voelt in eerste instantie niet prettig.

Wanneer je Grubbenvorster bodem verlaat, verlies je ook je eigen karakter. Dat willen we als vereniging liever niet. Ik weet wel dat het nog een heel gepuzzel wordt om een alternatief terrein te vinden," aldus de voorzitter.
De ruiterclub heeft door de jaren heen een band opgebouwd met buurtschap Heierhoeve. Door de uitbreiding van Trade Port Noord is het aantal inwoners van de buurt inmiddels gehalveerd. "En dat worden er steeds minder. De bewoners hebben ons altijd geholpen met het organiseren van het concours in Heierhoeve. Afgelopen zaterdag hebben we hen uitgenodigd voor de feestavond in de grote tent op het terrein. En het was stampvol, kan ik je zeggen. Ook de buurtbewoners beseffen dat het concours nooit meer op die plek gehouden kan worden.
Het was net een reünie, geweldig, echt waar," aldus Pieter van Dreumel.

Grubbenvorst wordt alsmaar verder ingekapseld door oprukkende economische belangen. Steeds minder grond blijft over om grootschalige activiteiten te organiseren voor clubs of verenigingen. "Maar ook hier vinden we een oplossing voor," zegt Van Dreumel. "Het volgend concours wordt in Grubbenvorst gehouden, alleen waar, dat weten we nog niet," besluit de voorzitter zijn terugblik op het afgelopen concours in Heierhoeve.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie