Central Park in Meterik

27-5-2010 door: Redactie
Wie op een ongedwongen, toegankelijke manier cultuur wil snuiven, kan vanaf 13 juni terecht in de tuin van Jan en Thea Huijs uit Meterik. Jong en oud, groot en klein en toevallige passanten of toeristen kunnen cultuur beleven in een sfeer die hoort bij vakantie vieren. Even een ander tussendoortje, al of niet met een zelf meegebrachte picknickmand, is op zondagmiddag geen probleem. Central Park in Meterik is een initiatief van enkele vrienden uit Horst aan de Maas.

De plek waar alles gaat plaatsvinden is bijzonder, namelijk de grote tuin van de familie Huijs in Meterik. De tuin ligt vlakbij het middelpunt van de gemeente Horst aan de Maas aan de Oude Peeldijk 23, vandaar de naam Central Park.

Een vriendengroep bestaande uit Jan en Thea Huijs, Dion Wijnands, Henk Aerts en Ton Peeters hebben hiervoor de stichting 'Kultuur in de haof' opgericht. Er staan voor de maanden juni, juli en augustus circa 15 activiteiten op de kalender, welke plaatsvinden op een vrijdag- of zaterdagavond en zondagmiddag.
Jan Huijs: "Op de vrijdag- en zaterdagavonden willen we muziekavonden organiseren. Afhankelijk van de acts die komen zal de toegangsprijs tussen de 5,00 en 7,50 euro komen te liggen. Ik ben er van overtuigt dat dit concept aanslaat," aldus de zelfverzekerde tuineigenaar.
Bestuurslid Ton Peeters: "De filosofie achter Central Park is om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met cultuur. Dat kan variëren van concerten en beeldende kunst tot film en theater. Alles vindt plaats in een ruime, doch intieme tuin. We willen het picknickgevoel overbrengen op onze bezoekers. De entree is daarom ook zeer laag. Op de zondagmiddagen mogen mensen hun eigen drinken meenemen en gewoon ergens neerploffen en wordt hen een diversiteit aan cultuur aangeboden. Wij noemen dit 'Park-Picknicks' waarbij van volwassenen een bijdrage van 2,50 euro wordt gevraagd en kinderen tot 12 jaar gratis naar binnen mogen.Onze eerste activiteit is op zondag 13 juni en vindt plaats tussen 14.00 en 18.00 uur. Er is een optreden van Woody & Paul, Belgisch straattheater, diverse kunstenaars uit onze gemeente, een lokale bierbrouwer en er is een speurtocht voor de kleinsten."

Volgens Peeters heeft het weer nauwelijks invloed op de activiteiten in het Meterikse Central Park.
"Slecht weer kan geen spelbreker zijn, want in de tuin is een bar met aangrenzende overkapping die plaats biedt aan 75 gasten. Midden in de tuin staat een grote overkapping voor nog eens 80 personen. Nee, ook een zomerse bui kunnen we gemakkelijk het hoofd bieden," aldus Peeters.
Op 1 juni gaat de website van de stichting de lucht in onder de naam www.centralparkhorst.nl

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie