Campaign op hoog niveau

27-3-2010 door: Redactie
Afgelopen zaterdag gaf de Horster coverband Campaign een wel heel bijzonder concert. Van het dak van de 'Twin-Towers', (voormalig pand Mooren), bracht de band een drie kwartier durend miniconcert ten gehore. Tientallen meters lager waren honderden toeschouwers getuige van het concert 'op hoog niveau'. Campaign staat in de finale van de Clash of the Cover Bands op 10 april in poptempel 013 in Tilburg. De ludieke actie vanaf het dak was bedoeld als publiciteitsstunt in de aanloop naar het optreden in Tilburg. Eén van de bedenkers voor dit aparte optreden is bandlid Geert Josten: "Het idee was er relatief snel maar dan moet alles nog geregeld worden. De grote vraag was of dit wel te realiseren was.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Achteraf kan ik alleen maar concluderen dat we een geweldige medewerking hebben gehad van heel veel mensen en instanties. De gemeente regelde alles wat nodig was op het gebied van veiligheid. En in een heuse Rolls Royce van Koninklijk Vervoer werden we naar de Twin-Towers gebracht. Daar stond een enorme Mammoet hijskraan die Dreumelprins Sjaak Jeurissen geregeld had. En of dat nog niet genoeg was, steeg piloot André Vollenberg in een vliegtuigje op vanaf microlight vliegveld TrafficPort in Venlo, met aan boord een fotogaaf die alles vastlegde vanuit de lucht," aldus het bandlid. Het dakconcert duurde zo'n drie kwartier en was tot in de verre omtrek van het Horster centrum te horen. Alles zat die zaterdagmiddag mee, zelfs het weer.

Er werd eerder die week regen verwacht op zaterdag maar die viel een dag eerder. Ondanks het feit dat Campaign hoog boven het publiek speelde, klonk het geluid beneden prima. "Ik heb bandopnames teruggeluisterd die beneden waren opgenomen en het geluid was prima. Misschien heeft Soundwave, het bedrijf dat ons aan de geluidsinstallatie hielp, wel wat extra vermogen ingeschakeld. Het klonk in elk geval geweldig, we hadden een mooi uitzicht en we stonden stijf van de adrenaline in ons lijf. Het was ook voor ons de eerste keer dat we van zulke hoogte een concert gaven. Dit nemen ze ons niet meer af. Vanaf zaterdag mogen we ons zelfs in het rijtje van The Beatles en U2 scharen want die hebben in het verleden ook dakconcerten gegeven," lacht Josten. Dat die gebouwen wel een flink stuk hoger zijn dan de Horster Twin-Towers vergeet Josten gemakshalve.

De honderden toeschouwers beneden konden de publiciteitsstunt wel waarderen. De bandleden zullen niet alleen naar de finale van de Clash of Cover Bands in Tilburg afreizen. Inmiddels hebben zich zo'n honderdvijftig fans gemeld die de Horster formatie willen vergezellen naar poptempel 013 in
Josten verwacht dat er uiteindelijk zo'n driehonderd muziek­liefhebbers uit Horst aan de Maas en ­omgeving de trip naar Tilburg maken ter ­ondersteuning. Onder hen ook burgemeester Kees van Rooij en wethouder Leon Litjens die na afloop van het ­dakconcert deze toezegging deden.
Voor gitarist Geert Josten, drummer Niek Geurts, leadzanger Marc Aerts, bassist Joep Hoebers en Jos Hoebers toetsenist, speelt het volgende ­spektakelstuk zich af op 10 april.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie