Buitenspel

1-7-2010 door: Mies & Flo
Rode kaart, oranje-gekte, pletterpet, vrije trap, gele kaart, vuvuzela, corner, scheidsrechter, Dutch Dress en de vreselijke regel buitenspel.

Omdat we nu zowat in het oranje kunnen dromen, getraind zijn in het maken van vuvuzela-geluiden en duizend keer “Oeehh” roepen als de bal weer eens vijf centimeter langs de goal scheert, leek het ons een goed plan ons te wagen aan de buitenspelregel. Al jaren vragen wij ons af waarom in de voetbalwereld buitenspel zo’n big issue is en waarom voetballers zo moeilijk doen. Is het niet veel gemakkelijker om het buitenspel te noemen als je je ook echt buiten de lijnen van het speelveld bevindt?

Als wij buitenspel roepen, bedoelen wij ook dat je letterlijk buiten het spel bent, veel logischer toch, dan het buitenspel in de voetbalwereld? Waarom mag je als aanvaller niet tussen de goal en een verdediger van het andere team staan? Hier is het toch juist gemakkelijk scoren? We vertrouwen er op dat onze elf hotties gehuld in oranje T-shirtje wel de logica van buitenspel begrijpen. Iets waar wij ons veel drukker om maken, de voetballers waarschijnlijk minder of helemaal niet, is dat de Bavaria Dutch Dresses, ­ontworpen door Supertrash-designer Olcay Gulsen, dit WK helemaal buitenspel zijn gezet. Deze jurkjes komen het stadion niet meer in en zijn dus letterlijk buiten het spel gezet.

Veel erger dan de echte buitenspelregel dus. Door dit verschrikkelijke Dutch Dress-buitenspel-scenario zijn wij genoodzaakt ons in een nieuwe oranje outfit te hijsen, zodat we onze voetbalhunkies evengoed nog in stijl kunnen aanmoedigen. Op naar de winkel voor een ‘Jup Holland Jup’-shirtje en een ‘pletterpet’, nu maar hopen en bidden dat deze oranje items langer binnenspel in plaats van buitenspel mogen staan.

Ondanks rare regels van buitenspel in de voetbalwereld en in de Dutch Dress-wereld geloven wij er nog heilig in dat Holland zich dit jaar wereldkampioen mag gaan noemen.
Hup Holland Hup, we are the champions!

Mies&Flo

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie