Brandweertips voor vakantie

8-7-2010 door: Redactie
Even weg, zorgeloos genieten, ergens ver weg van huis, zorg dan dat u uw woning veilig achterlaat. Brandgevaar, wateroverlast en de gevolgen van blikseminslag zijn vrij eenvoudig te voorkomen. En als u het de inbrekers ook niet te gemakkelijk maakt, kunt u met een gerust hart volop genieten van uw vakantie.

Zet alle elektrische apparaten uit, draai de gaskraan bij uw gasfornuis dicht en maak een back-up van uw computer. Controleer of ramen en deuren dicht zijn, laat geen vuilniscontainers, ladders buiten staan en meld eventueel bij de politie dat u weg bent.

Gas en elektriciteit in caravan, camper, tent en boot
Veel Nederlanders trekken er 's zomers op uit met een eigen vakantieverblijf. Helaas gebeuren er regelmatig onderweg, op de camping of op het water ongelukjes omdat onvoldoende aandacht is besteed aan (brand)veiligheid. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen heeft de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR) een folder ontwikkeld met alle mogelijke informatie over dit onderwerp. U kunt deze folder en/of andere folders en informatie op het gebied van brandpreventie, halen bij uw brandweer of kijk voor meer informatie op internet: www.brandweer.nl

Neem bij brand geen enkel risico. De caravan, camper, tent of boot zijn vervangbaar, U NIET!!!

Profiterend van de zon, mag de barbecue natuurlijk niet ontbreken. Barbecueën is een populaire bezigheid. Dat is niet verwonderlijk, want een goed stukje vlees van de barbecue smaakt heerlijk en het is reuze gezellig om samen buiten te eten. Toch kan barbecueën ook gevaarlijk zijn, want met vuur kan men niet voorzichtig genoeg zijn.
Plaats de barbecue op een goede, stevige, vlakke ondergrond. Maak de barbecue nooit aan met spiritus, petroleum of benzine, dit is levensgevaarlijk! Brandbare vloeistoffen kunnen een steekvlam veroorzaken met als gevolg ernstige brandwonden in het gezicht, borst, armen en handen. Maak de barbecue uitsluitend aan met aanmaakblokjes.
Zorg dat kinderen en huisdieren op een veilige afstand blijven. Houd water bij de hand en laat de barbecue geen moment onbewaakt.

Breekt er ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch brand uit onderneem dan de volgende acties:

  • Zorg er allereerst voor dat iedereen in veiligheid is.
  • Verwijder de gasfles uit de omgeving van de brand.
  • Meld de brand bij de receptie.
  • Waarschuw de andere campinggasten.


De brandweer wenst u een fijne en veilige vakantie.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie