Bouten opnieuw in de bres voor skatebaan

29-7-2010 door: Redactie
Het is inmiddels verworden tot een soap: de zoektocht naar een geschikte locatie voor een skatebaan in Horst. Dit voorjaar leek er na jaren strijd een oplossing te zijn: PvdA-PK-raadslid Roy Bouten meldde dat sportcentrum Anco zijn terrein graag beschikbaar stelt voor een skatebaan. Helaas voor Bouten meldde wethouder Loes Wijnhoven vorige week in de raadsvergadering dat die locatie niet geschikt was. Bouten geeft zich echter niet gewonnen en start een nieuwe actie voor de skatebaan.

"De locatie van de skatebaan is inmiddels een nimby-kwestie, dat staat voor 'not in my backyard'" vertelt Bouten. "Niemand wil de skatebaan in zijn achtertuin hebben, naar welke locatie je ook kijkt." Nu er iemand aanbiedt om de skatebaan wel in zijn 'achtertuin' te plaatsen, moet daar volgens Bouten dan ook gebruik van worden gemaakt. "Eindelijk is er een burger die zijn nek uitsteekt, waarom zou je daar niets mee doen?".

"Ik snap wel dat wethouder Wijnhoven bezig is met een andere locatie, maar daar zijn we al vier jaar mee bezig", zegt Bouten. "Ik heb nog geen goede argumenten tegen de locatie bij Anco gehoord. Wat betreft de sociale controle is er tot elf uur 's avonds altijd iemand bij de ingang van Anco aanwezig. Als de verkeerssituatie onveilig is, dan moeten we zorgen voor een goede oversteekplek. Het zijn allemaal problemen die te verhelpen zijn."

Om de vaart te houden in de zoektocht naar een geschikte locatie voor de skatebaan, roept Bouten op zijn weblog bezoekers op om aan te geven waar de skatebaan in Horst aan moet voldoen. "De locatie bij Anco is voor mij ondergeschikt, het gaat erom dat er een skatebaan komt", zegt Bouten. "Dit is de laatste zomer dat er niet geskate kan worden in Horst."

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie