Blauwe bessen smoothie

24-6-2010 door: Redactie
Wekelijks stelt Jan Cremers, chefkok van het Maashotel in Broekhuizen, een recept samen met goede en eerlijke producten uit de eigen regio. Een (h)eerlijk gerecht, waarvan de smaak van de producten optimaal naar boven komt.
maskTop
Blauwe bessen smoothie
maskBottom

Blauwe ­bessen smoothie
Benodigdheden: (2 personen)

  • 100 gram blauwe of bosbessen
  • 1 banaan
  • 4 volle eetlepels yoghurt
  • 1 dl melk
  • citroensap
  • gemalen kaneel of kardemom


Bereiding:

  • was de bessen en houd er een paar achter voor garnering;
  • mix de rest van de bessen met de banaan, de yoghurt en de melk in de keukenmachine of met een blender tot een gladde drank;
  • op smaak maken met citroensap;
  • verdeel het over 2 glazen en garneer met de achtergehouden bessen en stuif er wat kaneel- of kardemompoeder over.

Tosti van blauwe ­bessen
Benodigdheden:

  • 2 bruine boterhammen
  • 2 plakjes Camembert of ­geitenkaas
  • 1 pot blauwe bessenjam
  • citroensap

Bereiding:

  • doe de blauwe bessenjam in een kommetje en voeg een scheutje citroensap toe;
  • smeer beide boterhammen in met de jam, leg op 1 snee brood de kaas en dek af met de andere snee;
  • bak de dubbele boterham in een tosti-ijzer goudbruin;
  • leg de blauwe bessen tosti gekruist op een bord met speels wat verse blauwe bessen erbij.

Tip:

  • U zou er nog een dipsausje bij kunnen doen van blauwe bessensaus.
  • Wilt u het nog wat pittiger hebben combineer de saus dan met enkele pepers.

 

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie