Birgit op de Laak

28-1-2010 door: Redactie
Door de gemeentelijke herindeling heeft Horst aan de Maas maar liefst vijf wethouders gekregen. HALLO vind het daarom hoog tijd om de desbetreffende dames en heren aan het woord te laten. Want wat zijn hun verwachtingen en plannen voor de toekomst van onze kersverse fusiegemeente?
Wethouder Birgit op de Laak

Deze week aan het woord Birgit op de Laak, 48 jaar en getrouwd met Herman, met wie ze twee dotten van dochters heeft. Op de Laak zal met haar portefeuille onder andere verantwoordelijk zijn voor werk, inkomen en zorg.

Wat is de belangrijkste uitdaging binnen jouw wethouderschap?
Ik wil als bestuurder bouwen aan een nieuwe gemeente waarbij het ­plattelandskarakter van de oude gemeentes behouden blijft. Ik waardeer de eigenheid en het hoge 'ons-kent-ons-gehalte' in de dorpen waaruit onze gemeente bestaat. Ik wil een bestuurder zijn die dicht bij de mensen staat.

Wat maakt het wethouder zijn nu zo interessant?
De gemeenteraad kadert en controleert het college, een interessante job voor mensen die geïnteresseerd zijn in hun leefomgeving en daar ideeën over hebben. Als wethouder kan ik die kaders tot leven brengen en sturing geven aan de uitvoering, dat is (denk en merk ik nu) elke dag anders en zeer interessant.

Als wethouder heeft u officieel geen fulltime baan, maar u heeft wel de belangrijkste portefeuille. Hoe denkt u die tijd te kunnen gaan verdelen?
Wethouder ben je de hele dag en niet van negen tot vijf. Ik zal me voor de volle 100% inzetten voor de gemeente Horst aan de Maas.

Wat verwacht je van de komende 4 jaar voor Horst aan de Maas?
Moeilijke tijden in financiële zin. Uitdagingen om de sterke kanten van de drie samengevoegde gemeenten vast te houden en via harmonisatie de maat van de nieuwe gemeente te realiseren. Fantastische evenementen met o.a. OLS in 2010 en Floriade in 2012.

Waar mogen mensen van Horst aan de Maas jou altijd op aanspreken?
Ik wil graag veel in contact met de mensen van Horst aan de Maas staan. Daarin wil ik duidelijk zijn en uitleg geven als beslissingen of beleidskeuzes niet begrepen worden of op weerstand stuiten. Ik nodig de mensen van Horst aan de Maas van harte uit hun ideeën, inzichten en in voorkomende gevallen kritiek te geven en ben graag bereid daarover van gedachten te wisselen en goed te luisteren.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie