Besluit school tegen de regels

1-12-2009 door: Redactie
De wissel van basisschool De Weisterbeek in Horst van katholieke naar openbare school is tegen de regels. Dat stelt hulpbisschop Everard de Jong in zijn functie als bestuurslid van de Nederlandse Katholieke Schoolraad.

De Jong gaat actie ondernemen tegen het schoolbestuur van Dynamiek, omdat volgens hem de wijziging buiten de schoolraad om is uitgevoerd. De schoolraad had hier eerst zijn zegen over moeten geven.

Volgens Mart Mertens, voorzitter van Dynamiek Scholengroep, is het juist helemaal niet nodig om zich tegenover het bisdom of de katholieke schoolraad te verantwoorden over een dergelijk beslissing. Vroeger was dat misschien het geval, maar die regel is al jaren geleden geschrapt.  Mertens heeft wel nog contact gehad met Rob Merkx (hij was toen nog de deken van Horst). En Merkx had geen enkel bezwaar tegen het voorstel. Van bisdom of hulpbisschop De Jong hebben ze nooit iets vernomen. Tot nu.

De SP-fractie in Horst heeft de burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas inmiddels om opheldering gevraagd. De Partij wil weten wat er gaat gebeuren als de woorden van De Jong blijken te kloppen. De fractie zet daarnaast vraagtekens bij de 'verregaande' kerkelijke invloed op het onderwijswezen in Limburg.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie