Beoordeling leerlingen uitgesteld

29-7-2010 door: Redactie
Afgelopen maandag zouden vijftien leerlingen van Dressage Stable Inge Coenen aan de Venrayseweg in Grubbenvorst (tegenwoordig valt dit onder Venlo) beoordeeld worden door een internationaal jurylid. Door hevige regenval kon de voorgenomen beoordeling afgelopen maandag geen doorgang vinden. Inge Coenen heeft in onderling overleg met jurylid Jan Peeters uit Weert besloten het moment van beoordelen te verplaatsen naar vrijdag 30 juli of maandag 2 augustus. De beoordeling van de leerlingen door Jan Peeters is bedoeld als voorbereiding op de regiokampioenschappen in Well op 14 en 15 augustus.
De beoordelingen van leerlingen kon niet doorgaan door het vele hemelwater in de buitenbak

Inge Coenen heeft binnen de ruitersportwereld snel carrière gemaakt. De in 1982 in Grubbenvorst geboren paardenliefhebster komt uit een gezin waarin vaders hobby paardrijden was. "Ik ben toen ook besmet met dit virus. Al op jonge leeftijd kreeg ik een pony en toen ik 6 jaar oud was, mocht ik wedstrijden rijden. Pony's werden paarden en tijdens mijn middelbare schoolopleiding wist ik al dat ik iets met paarden wilde gaan doen", zegt Inge. Een schoolkeuze was snel gemaakt en zij ging naar NHB Deurne. NHB staat voor Nederlandse Hippische Beroepsopleidingen. Het eerste jaar volgde Inge Coenen de sportklas en het tweede jaar maakte zij de overstap naar de Masterclass, een deeltijdopleiding voor ruiters en amazones op nationaal niveau.

Carrière Inge Coenen binnen de paardensport gaat steil omhoog
"In die tijd werkte ik voor Grand Prix-ruiter Roger Schulkens uit Puth en werd ik opgenomen in het A-kader voor junioren in de leeftijdscategorie van 14 tot 18 jaar. Daar trof ik ook Edward Gal (internationaal dressuurruiter, red.) uit Harskamp; die was toen nog niet zo bekend, maar ik bewonderde hem toen al om zijn manier van rijden. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg of ik bij hem kon komen lessen en werken en dat kon. Ik heb er enkele jaren met veel plezier gewerkt en heel veel geleerd, maar het dagelijks op en neer reizen kostte toch wel veel energie en tijd", kijkt Inge terug.

Haar grote voorbeeld in de paardenwereld is nog steeds Edward Gal die inmiddels Europees kampioen is. Ook Hans Peter Minderhoud en Anky van Grunsven behoren tot haar voorbeelden. Zelf rijdt Inge Coenen op dit moment Lichte Tour (dit is rijden op nationaal niveau) met het paard Prime Champ Perey. De amazone uit Grubbenvorst reist bijna elke week naar Harskamp voor haar eigen instructie om zichzelf zo te blijven ontwikkelen. "Ik krijg dan les van Nicole Werner, de trainster en zakenpartner van Edward Gal", aldus de paardenliefhebster.

Inmiddels heeft de amazone uit Grubbenvorst haar eigen Dressage Stable Inge Coenen welke vorig jaar in gebruik is genomen. "Thuis hadden we de mogelijkheid om wat extra stallen te maken en dus ben ik voor mezelf begonnen, want dat is wat ik uiteindelijk wilde: een eigen bedrijf. Nu staat er een rijhal met
18 stallen, waarvan er acht verhuurd zijn. Ik train paarden en neem deel aan wedstrijden, geef les en bemiddel bij in- en verkoop van paarden. Helemaal af is mijn bedrijf nog niet, een kantine, opslagloods en trainingsmolen staan nog op
mijn verlanglijstje", lacht de onderneemster.

Dressage Stable Inge Coenen is in het bezit van het veiligheidscertificaat. Dat wil zeggen dat de accommodatie voldoet aan bepaalde eisen om op een veilige manier de paardensport te kunnen beoefenen. Bovendien is het een erkend Aequor leerbedrijf. Dat houdt in dat zij jonge enthousiaste leerlingen de kans biedt, de kneepjes van het paardenvak te leren op haar bedrijf. Dit vindt plaats door middel van een stageperiode.

De ouders van Inge steunen hun dochter zoveel mogelijk. "Mijn vader helpt me zoveel mogelijk met rijden en hij gaat altijd mee naar de wedstrijden evenals mijn moeder. Zij zorgt ervoor dat alles weer schoon in de kast ligt wanneer ik weer ergens naar toe ga om aan wedstrijden deel te nemen. Eigenlijk doen we alles samen rondom mijn nieuwe bedrijf", aldus Inge Coenen. Daarbij hoort ook het rijklaar maken van de buitenbak die door de regen afgelopen maandag was veranderd in een waterbak.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie