Gemis

16-8-2012 door: Mies
Bij zomer hoort vakantie, en bij vakantie hoort, hoe je het ook went of keert, gemis. Of het nou gaat om vrienden, familie, je eigen bed of zelfs een echte Hollandse kroket, aan het eind van de vakantie ben je altijd weer blij die- of datgene weer terug te zien, toch?

Nu is het gemis van huisdieren een extreem geval apart. Daar kwam ik een paar weken geleden achter tijdens het kijken van het nieuws. Het missen van huisdieren, ik begrijp dat volkomen, echt waar. Maar in sommige gevallen gaat dat toch net iets te ver.

Volgens serieuze nieuwsjournalisten blijkt dat een derde van de Nederlandse bevolking liever met dier dan met familie op vakantie gaat en dat de helft van de vakantiegangers meer hun huisdier mist dan een menselijke geliefde. Eh … Excuse me? Welke bron heeft deze informatie de wereld in geholpen? Dat kan toch niet waar zijn. Wel dus.

Een aantal weken na dit ongeloofwaardige nieuws bleek de nieuwste zomertrend Skypen met je hond te zijn. Oh god, waar gaan we heen met z’n allen? Dat gaat er bij mij niet in hoor, nee echt niet … dat dacht ik tenminste. Ik durf het bijna niet te bekennen, maar nog geen week nadat ik deze groep mensen tot onnozel bestempeld had, voegde ik mezelf, zonder er bij nagedacht te hebben en zonder dat ’t de bedoeling was, toe aan deze groep. Ik betrapte mezelf op het ophangen van een foto van mijn hond boven mijn vakantiebed en het hysterisch roepen van zijn naam terwijl ik met mama aan het beeldbellen was vanuit mijn buitenlandse zomerspot. Ja hoor, ook ik ben gepakt door de machtige tentakels van het fenomeen de nieuwste trend. Ik deed mee, ik zat erin, onopgemerkt nog wel.

Nou ja, ik heb in ieder geval de Hollandse kroketten, pindakaas, hagelslag en mijn eigen bed totaal niet gemist. Heb ik het daarmee niet een beetje rechtgezet?

Mies

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie