Amandelpaddestoel reeds te koop

24-2-2011 door: Redactie
Het Horster bedrijf Prime Champ heft een nieuwe paddenstoel ontwikkeld: de amandelpaddenstoel. De bijzondere paddenstoel is reeds te koop bij De Paddenstoelerij in Grubbenvorst.
maskTop
Amandelpaddestoel reeds te koop
maskBottom

De ontwikkeling van de paddenstoel heeft Prime Champ één tot anderhalf jaar gekost. Directeur Geert Verdellen: "Er is internationaal al zoveel onderzoek naar gedaan, dat het voor ons een prachtig moment was toen het uiteindelijk lukte. En toen we vervolgens van de zestig genomineerden bij de grote versbeurs in Berlijn de derde plaats haalden, was dat natuurlijk het hoogtepunt. We krijgen nu reacties uit de hele wereld. De vakbladen hangen de hele dag aan de lijn."

De amandelpaddenstoel heeft een krachtige amandel-anijssmaak. Hij is, aldus Verdellen, als hij verwerkt is in gerechten, redelijk sterk aanwezig. "Maar niet alleen de smaak is uniek", haast Verdellen te zeggen: "Ook de geneeskrachtige werking van de paddenstoel is groot. De paddenstoel, die in Brazilië en Argentinië in het wild groeit, wordt veel gebruikt in de farmaceutische industrie."

Verdellen: "Het is natuurlijk even afwachten hoe de paddenstoel het in de markt gaat doen. We zijn al in gesprek met klanten. Maar voor de mensen uit deze regio hebben we besloten de paddenstoel reeds in de verkoop te doen; bij het winkeltje van De Paddenstoelerij aan de Horsterweg ligt hij in de schappen."

Reageer op dit artikel
1
Peter Rechsteiner, Horst (25-2-2011 | 15:07)
Raporteer deze reactie als niet OK!
De Amandelchampignon of Himenmatsutake is in veel landen w.o. Nederland al in cultuur. Als consultant/docent heb ik in de jaren 80, deze paddenstoel al geadviseerd op het Proefstation in Cuenca(Spanje), waar door het warme klimaat in de zomer in de Ondergrondse kwekerijen alleen maar WARMTEMINNENDE Paddenstoelen konden worden gekweekt.In vooral Japan is de teelt van enig belang voor de Fabrikage van Pillen. Net als bij de Shii-take, Yakult wordt er beweerd dat ook de Amandelchampignon gunstig is voor allerlei Gezondheidskwalen. Het zijn echter altijd nog maar PROEVEN met ratten.In de EEG wordt een wet voorbereid die zulke claims verbieden! Dat is maar goed ook! Het oude Proefstation was NOOIT geinteresseerd in de teelt van andere paddenstoelen! Als ik daar kwam en zei, dat de Anijschampignon LICHT nodig had, schoten ze in de stress.Geert Verdellen verdient LOF omdat hij INNOVATIEF bezig is. Dit moet met de Paddenstoelenteelt in Nederland ook wel, als je wilt overleven.
Disclaimer | Copyright© 2016 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie