Lezing Hilde van Vlaanderen

18-3-2018
Hilde van Vlaanderen komt op zondag 18 maart naar Museum de Kantfabriek in Horst voor een extra lezing over tradities in Oekraïens handwerk. Dit doet ze tijdens de expositie Onderweg; een tentoonstelling over textiele reisherinneringen

Hilde van Vlaanderen is een expert in het reizen door Rusland en Oekraïne, met ruim 25 jaar reiservaring in deze landen. Tijdens de lezing zal ze in het bijzonder ingaan op ‘roesjniks’ en ‘pisanki’. Roesjniks zijn langwerpig geweven doeken met borduurwerk of haakwerk, en pisanki zijn beschilderde eieren in verschillende kleuren en motieven. Het zijn voorwerpen die door vrouwen gemaakt werden voor hun eigen huwelijk, en die van hun kinderen en kleinkinderen. Mannen hielden zich bezig met houtsnijwerk als schalen, borden en sierdoosjes.

De expositie Onderweg laat een mix van reizen, vreemde culturen, kunst, handwerken en textiel zien. De expositie is wegens succes verlengd tot 15 april 2018. Voor de lezing op zondag 18 maart geldt een kleine toeslag voor zowel museumkaarthouders als reguliere bezoekers. De lezing begint om 14.30 uur.

Kijk voor meer informatie op www.museumdekantfabriek.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie