'Zwerfafval niet toegenomen'

23-11-2017 door: Redactie
Volgens D66 Horst aan de Maas is met het weghalen van afvalbakken in de gemeente het zwerfafval toegenomen. Gemeente Horst aan de Maas bestrijdt dit.

D66 gaf aan van inwoners en zwerfafvalpakkers te hebben gehoord dat er steeds meer zwerfvuil komt binnen de gemeente. Zelf had de partij dit idee ook. Volgens D66 komt dit doordat afvalbakken op strategische plekken ontbreken en de afvalbakken overvol zijn. Ook kwam D66 met het punt dat vuilniszakken regelmatig al door medewerkers van de ophaaldienst op een hoop worden gegooid, in afwachting van de wagen. Als er een zak kapot gaat, blijft de rommel liggen.

Uit cijfers van de gemeente is echter gebleken dat er geen sprake is van een toename van de hoeveelheid zwerfafval. Er wordt vanuit de gemeente dan op korte termijn ook geen concrete actie ondernomen voor de vermindering van zwerfafval. Wel wil de gemeente eventueel kijken of er op strategische plaatsen extra afvalbakken nodig zijn. Ook wordt bij de inzamelaars nogmaals onder de aandacht gebracht dat het niet de bedoeling is dat keukenafval op hopen wordt verzameld vóór de wagen er is. De gemeente geeft verder aan bezig te zijn met experimenten met smart-city-concepten, waarbij afvalbakken met zenders worden uitgerust kunnen worden die de vulgraad van afvalbakken weergeven.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie