Zwemploeg SET te gast bij FysiQ

24-6-2010 door: Redactie
De zwemploeg van de Stichting Sport en Transplantatie (SET) was zondag 20 juni te gast bij FysiQ fysiotherapie en fitness in Sevenum. Onder leiding van Bart Driessen en zijn team werd er gedurende 2 uur getraind op de fitnesstoestellen. De training was speciaal gericht op spieren die gebruikt worden tijdens het zwemmen.

Stichting Sport en Transplantatie is de organisatie die het sporten van orgaangetransplanteerden stimuleert om daarmee het nut en het succes van orgaantransplantatie te laten zien en zo donorregistratie te stimuleren. Een van de projecten om dit doel te bereiken is het afvaardigen van een team van gemiddeld zo'n vijftig sporters naar de tweejaarlijkse wereldspelen voor getransplanteerden, de World Transplant Games (WTG).

De zwemploeg van SET wordt getraind door Henk van der Horst uit Sevenum. Het team is in training voor de World Transplant Games die in 2011 gehouden worden in Göteborg Zweden. Er doen aan deze spelen ongeveer 1.700 deelnemers uit 60 landen mee. In 2009 eindigde de Nederlandse ploeg op de 4e plaats in het medailleklassement. De zwemploeg kwam met 24 medailles en diverse wereldrecords naar huis.

Naast de trainingen bij hun eigen zwemclub komen de zwemmers van SET ongeveer acht keer per jaar bij elkaar voor een centrale training die door de Stichting Sport en Transplantatie wordt georganiseerd. Op 18 september worden in Groningen de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen voor mensen met een transplantatie gehouden.

Meer informatie over de stichting is te vinden op www.sportentransplantatie.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie