Zwemmers HZPC naar Special Olympics

2-6-2010 door: Redactie
De Olympische Spelen vinden dan misschien niet in Nederland plaats, maar Noord-Limburg heeft iets dat bijna net zo leuk is. Komend weekend vindt daar de Special Olympics Nationale Spelen 2010 plaats. Een tweejaarlijks evenement waarbij sporters met een verstandelijke handicap proberen in een van veertien takken van sport een medaille te verdienen.

Zwemvereniging HZPC uit Horst is met vier zwemmers vertegenwoordigd op deze speciale Olympische Spelen. De vier zwemmen ieder twee individuele afstanden en vormen samen een estafetteploeg. "Het is de eerste keer dat we meedoen", aldus Tineke Geurts van HZPC.

"Als het ons en de zwemmers goed bevalt, gaan we in de toekomst ook met een wedstrijdgroep meedoen aan wedstrijden. Dat hebben we nog nooit gedaan." HZPC heeft een groep van 12 zwemmers met een verstandelijke beperking die iedere twee weken komen trainen.

"Een aantal zijn nog niet klaar om wedstrijden te zwemmen. Zeker bij de Special Olympics zijn de zwemmers volle dagen op het zwembad, dat is voor sommige zwemmers nog te veel."
Op zaterdag en zondag gaan de sporters hun best doen om te laten zien hoe goed ze zijn in atletiek, badminton, gymnastiek, handbal, hockey, judo, korfbal, paardrijden, tafeltennis, tennis, voetbal, volleybal, wielrennen en zwemmen. Alle sportwedstrijden vinden plaats op accommodaties in de gemeenten Venlo, Venray en Peel en Maas. Net zoals de echte Olypmische Spelen begint het evenement op vrijdagmiddag met de 'Torch Run', de Special Olympics Vlam die naar het VVV Stadion De Koel gebracht wordt. De route loopt van Panningen via Koningslust, Maasbree en Blerick naar Venlo. De zwemmers van HZPC komen op zaterdag vanaf 9.00 uur in actie in De Sprank in Venray.
Meer informatie en het ­programma is te vinden op www.specialolympics2010.nl.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie