Zorgen over mogelijke komst Aldi

9-11-2017 door: Redactie
Een projectontwikkelaar heeft namens supermarktketen Aldi bij gemeente Horst aan de Maas een vergunning aangevraagd om zich te vestigen aan de Stationsstraat vlakbij de spoorwegovergang in Hegelsom. Hoewel de gemeente de aanvraag vooralsnog geweigerd heeft, maakt het dorpsplatform van Hegelsom zich toch zorgen.
maskTop
Zorgen over mogelijke komst Aldi
maskBottom

Het Dorpsplatform is bezorgd over de forse verkeerstoename die dit met zich meebrengt op de volgens het platform kwetsbare kruising op de Stationsstraat. De huidige op- en inrit vanuit het Loopcentrum aan de Stationsstraat zorgt nu al voor gevaarlijke verkeerssituaties. De mogelijke vestiging van de supermarkt zal zorgen voor meer drukte en vormt daarmee een risico voor de plannen om de verkeersveiligheid in de stationsomgeving te verhogen. Hay Arts van het Dorpsplatform Hegelsom: “Al jaren zijn we met verschillende partijen bezig met het realiseren van een veiligere situatie in de stationsomgeving. Daar liggen nu eindelijk concrete plannen voor.” Volgens het dorpsplatform van Hegelsom zou de komst van een supermarkt die problemen alles behalve passen in de plannen die er liggen.

Hoewel de gemeente de vergunning vooralsnog geweigerd heeft, wil dat niet zeggen dat de winkel er zeker niet komt. Omdat deze locatie retail als bestemming heeft, is niet zeker dat de gemeente de vergunning ook daadwerkelijk kan tegenhouden. Arts: “Daarom willen we op voorhand al duidelijk maken dat een Aldi daar niet kan, zodat we de komst van de supermarkt hopelijk kunnen voorkomen.” Hij voegt toe: “Wij zijn niet tegen de komst van een supermarkt, maar wel tegen een supermarkt op die locatie.” Een woordvoerder van gemeente Horst aan de Maas laat desgevraagd weten dat de door de projectontwikkelaar ingediende aanvraagd geweigerd is. De gemeente wil namelijk supermarkten zoveel mogelijk in het centrum concentreren. Tegen het besluit van de gemeente heeft de projectontwikkelaar bezwaar gemaakt. Dit bezwaar wordt dinsdag 21 november behandeld in de commissie Bezwaren en Beroep.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie