Zomercolumn: Hayke Hendrix

2-8-2012 door: Redactie
Vakantie, iets waar je na een jaar van je best doen voor ‘de baas’ naar uitkijkt. Velen zoeken de buitenlandse zon op, een zekerheidje. Ik niet. En dat wordt de eerste week al bestraft. Hoewel de temperatuur aangenaam is, kun je niet spreken van een mooie zomer, daarvoor valt er gewoon teveel regen. Maar de tweede week is het beter en hebben we maar liefst vijf dagen met 30 graden… lekker op het luchtbed drijven in ons eigen zwembad in de achtertuin, puur genieten.
maskTop
Zomercolumn: Hayke Hendrix
maskBottom

Mijn eerste vakantieweek is eigenlijk gewoon verregend. Maar omdat ik van muziek, sport en film houd heb ik me geen moment verveeld. Voor een sportliefhebber kan de zomer van 2012 sowieso niet kapot. Tijdens de grote evenementen in Polen, Oekraïne en Frankrijk heb ik de Oranjeleeuw jammer genoeg niet horen brullen…inmiddels laten we ons gelukkig wel weer zien (en horen) in Londen tijdens de Olympische Spelen.

Op de achtergrond worden alweer oefenwedstrijden en Europese kwalificatieduels voor het nieuwe voetbalseizoen gespeeld. Via Eredivisie Live en Canal+ volg ik het allemaal. Via YouTube kijk ik tot in de nachtelijke uurtjes videoclips. Aanraders zijn de kippenvelmomenten van Mickey Newbury en Rufus Wainwright.

Maar met de komst van het mooie weer is er ook een eind gekomen aan het thuiszitten. Op mijn onlangs aangeschafte nieuwe fiets wil ik vanuit het Veulen binnendoor over de Schaak naar de gezellige terrassen in Horst. Of via Ysselsteyn naar Gerold in Griendtsveen. Zijn Morgenstond heeft letterlijk goud in de mond. Gewoon gezellig wat eten en drinken. Om op het beste terras van Limburg te zitten ga ik naar De Sevewaeg in Sevenum en voor het lekkerste ijs uit de verre omgeving beland ik bij Passi in Horst of Clevers in Grubbenvorst. En ook de jaarmarkt in Horst op 7 augustus gaat niet aan mij voorbij. Horst aan de Maas heeft het allemaal.

Mijn moeder, volgende maand hoopt ze 92 te worden, heeft aangegeven de Floriade te willen bezoeken. Dat wordt misschien wel mijn mooiste vakantiedag.

Naast de gezellige informele bijeenkomsten met vrienden, de barbecues en het bezoek van mijn kaartclub aan de kermis in Venray weet ik nu al waar ik mijn vakantie afsluit. Tussen 10 en 13 augustus ben ik regelmatig op het rozenfestival in Lottum. Ik heb iets met dat dorp.

En soms loop ik even bij het gemeentehuis binnen…gewoon bang om iets te missen…

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie